Haal alles uit de kast met de veelzijdige high-end MutroxMediaWall

door | sep 21, 2015 | Nieuws

Mutrox Acoustics presenteert in samenwerking met Bowers & Wilkins een unieke modulaire multimediakast: de MutroxMediaWall. Het ontwerp van de kast is strak én levert uitstekende audioprestaties. De multimediakast biedt ruimte aan al uw bekabeling en apparatuur, zodat u zonder afleiding optimaal kunt genieten van uw film. 

De MutroxMediaWall is volledig afgestemd op de kwaliteitsproducten van de Britse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins. Dat betekent dat verschillende luidsprekers van Bowers & Wilkins compleet geïntegreerd kunnen worden in de kast. Het resultaat is prachtig geluid zonder een enkele luidspreker in het zicht. En omdat de MutroxMediaWall uit verschillende modules opgebouwd is, past de kast in iedere ruimte.

MutroxMediaWall als nieuwe standaard voor home cinema’s

Mutrox Acoustics zet met de MutroxMediaWall een nieuwe standaard voor home cinema’s. De multimediakast bestaande uit module’s is het resultaat van een samenwerking tussen BuzziSpace en akoestisch specialist Mutrox Acoustics. Met een modern design, verschillende akoestische innovaties en plaats voor luidsprekers van hoge kwaliteit, levert de MutroxMediaWall fantastisch geluid in een schitterende behuizing.

Met de MutroxMediaWall behoren woonkamers en vergaderzalen met speakers en kabels in het zicht tot het verleden. Alle apparatuur, bekabeling en luidsprekers zijn namelijk volledig geïntegreerd in de stijlvolle multimediakast. Daarbij is uiteraard rekening gehouden met de geluidskwaliteit die de kast levert. De MutroxMediaWall is het resultaat van jarenlange ervaring met geluidsisolatie en akoestiek. De kast zit daarnaast vol met innovaties voor een sublieme luisterervaring.

Kraakvrije geluidsweergave

Voor een stabiele en kraakvrije geluidsweergave is de MutroxMediaWall volledig verzwaard. De speakers in de kast worden ‘flush mounted’ gemonteerd en worden met een gradenindicator in de ideale luisterpositie gericht. Het resultaat: richtbare speakers zonder uitdoving door de achterwand. Iets dat bij ‘normale’ boekenplankspeakers wél gebeurt.

Perfecte lage tonen

Naast een kraakvrije geluidsweergave dient een goed home cinema geluidssysteem natuurlijk een strakke basweergave te hebben. De MutroxMediaWall doet dit met de speciale ISW3 subwoofer-module. Deze zorgt voor een perfecte laagweergave zonder dat hiervoor subwoofers in het zicht hoeven te staan.

Ook aan de ruimteakoestiek is gedacht. De holtes in de kast functioneren namelijk als bass traps en kunnen akoestisch worden ingericht. De interne akoestiek zorgt voor een verlaging van de galmtijd in de ruimte. Dit zorgt voor een perfecte beheersing van laagfrequent geluid. De basweergave van de multimediakast is dan ook zeer strak!

Akoestische innovaties

Signaalverlies wordt in de MutroxMediaWall verminderd door het akoestisch transparant doek over de drie speakers. De kast is opengewerkt om echo’s tussen de kast en de wand tegenover de kast te voorkomen. Met breedbandige wandabsorbers en plafondabsorbers worden ook reflecties in de ruimte weggenomen. Er ontstaat een unieke en glasheldere luisterervaring, wat ideaal is een drukke conferentieruimte.

Vormgeving

Qua vormgeving sluit de MutroxMediaWall naadloos aan op de BuzziBlox-lijn van BuzziSpace. Het ontwerp is eigentijds met natuurlijke materialen zoals eikenhout en wolvilt. De kast is volledig ontworpen naar de maten van Bowers & Wilkins-luidsprekers en is geschikt voor inbouw van hun CI600, CI700 en CI800-serie. De kast heeft een basisunit die uitgebreid kan worden met losse elementen, waardoor maatwerk mogelijk wordt.

Speciaal voor de home cinema-liefhebber heeft de multimediakast een matzwarte afwerking rond de tv. Dit zorgt voor een diepe contrastwerking en dus een ‘real cinema experience’. Films spatten op deze manier bijna letterlijk van het scherm. De kast heeft overigens ook voldoende opbergruimte voor verschillende media zoals DVD’s en BluRay-discs.

Conferentieruimte

De veelzijdigheid van de MutroxMediaWall maakt de bijzondere kast niet alleen geschikt voor gebruik in een thuisbioscoop, maar ook voor bijvoorbeeld conferentieruimtes. Zeker bij een conference call waaraan veel mensen deelnemen is het belangrijk dat iedereen elkaar goed verstaan. De akoestische eigenschappen van de MutroxMediaWall zorgen ervoor de conference call vlekkeloos verloopt.

Kom gerust langs in onze showroom om de MutroxMediaWall met eigen ogen én oren te ervaren!