Upgrade oude studio’s Creative Sounds Hilversum

Creative Sounds is explosief gegroeid en was, naast een groot aantal studio’s en vocal boots, ook op zoek naar een nieuwe look en akoestische verbetering van hun oude studio’s.

Omdat de studiobouw van hun mix studio voor film net was gerealiseerd kwamen Patrick en Charlotte voor de upgrade van de oude studio’s en vocalbooths wederom bij Mutrox terecht. Na wat sparren over kleuren en ruimte akoestiek heeft Mutrox een plan opgesteld en visuals gemaakt zodat goed zichtbaar was hoe de oude ruimtes er uit zouden gaan zien.

Project Details

Client Creative Sounds Hilversum

 

De vraag

Creative Sounds was voor het ontwerp en studiobouw van hun studiocomplex op zoek naar een nieuwe look en ruimte akoestiek van hun oude studio’s. Deze ruimtes voldeden, maar moesten naar een hoger niveau worden getild qua ruimte akoestiek. Ook de algehele ‘look and feel’ moest een upgrade krijgen waarmee deze oude studio’s naar het niveau zouden worden getild van de net geplaatste mix studio voor film. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Patrick en Charlotte, beide eigenaar van Creative Sounds, deden al zaken met Mutrox voor de studiobouw van hun mix studio voor film. Toen zij ook van plan waren hun oude studio’s en vocalbooths opnieuw te gaan voorzien van akoestiek en deze ook direct naar 2015 te tillen qua look and feel hebben zij Mutrox gevraagd daar een opzet voor te maken.

 

Mutrox heeft eerst de ruimtes ingemeten en in elke ruimte een akoestische meting uitgevoerd. Door die metingen werden de akoestische ‘problemen’ in kaart gebracht en kon er een gedegen plan worden geschreven om de ruimtes te verbeteren. Nadat bekend was welke akoestisch elementen er per ruimte geplaatst moesten gaan worden zijn er visuals gemaakt om goed te kunnen zien hoe kleuren en vormgeving op elkaar afgestemd konden worden. Tijdens het produceren van de akoestiek in de Mutrox werkplaats werd er in de oude studio’s druk geschilderd zodat de downtime tot een minimum werd beperkt. Iets wat ook erg belangrijk was voor het creatieve team van Creative Sounds, want tijd is geld!

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale verbouwing van de vier regiekamers en vier vocalbooths werd in twee weken gerealiseerd. De ruimtes hebben nu een nieuwe en prettige look die naadloos aansluit op de creatieve geesten die er werken en de huisstijl van het bedrijf.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Creative Sounds en Mutrox werkte synergetisch. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat er zeer indrukwekkende studio’s zijn gerealiseerd. Creative Sounds biedt, met de verbouwing en upgrade van hun oude ruimtes, op het hoogste niveau opname faciliteiten voor gesproken woord onder film. Met dit hoge niveau en hun grote aantal opnamestudio’s is dit creatieve bedrijf niet alleen uniek in Nederland maar ook daar ver omheen.

 

Over Creative Sounds Hilversum

Creative Sounds is een studio voor audionabewerking en nasynchronisatie. Hun productieteam heeft zich gespecialiseerd in het laten inspreken van bioscoopfilms, televisieseries, home video, video on demand, games, documentaires, bedrijfspresentaties, commercials, en alle andere creatieve creaties die een stem nodig hebben. Creative Sounds verzorgt services voor verschillende taalgebieden; Nederlands, Vlaams, Duits, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Frans, Spaans en Portugees. Creative Sounds heeft als hoofddoel het leveren van 100% kwaliteit.