Droombioscoop thuis met Space thema

Wij werden benaderd door Yvo met het verzoek voor hem een thuisbioscoop te bouwen in zijn kelderruimte. Het werd een droombioscoop met space-thema en dat is direct te zien op het moment dat je de toegangsdeur naar de keldertrap opent: de thuisbioscoop-bezoeker wordt helemaal in de juiste sfeer gebracht door een prachtige blik op de melkweg! De afbeeldingen dienen tevens voor het verminderen van de galm in het trappenhuis. Eenmaal in de ruimte zorgen de dynamische vormen van de zorgvuldig geplaatste akoestische panelen met onzichtbaar weggewerkte luidsprekers van Bowers & Wilkins voor een ultieme home cinema beleving. Uiteraard volledig in Dolby Atmos 7.1.4! Wij geven deze prachtige thuisbioscoop de trotse titel ‘To Infinity and Beyond’!

Project Details

Client Yvo

De vraag

Yvo had de wens voor een thuisbioscoop om ontspannen films en series te kijken en te gamen. Zijn kelder bleek hiervoor de perfecte bioscoopruimte! De ruime afmetingen maakten een correcte plaatsing van de luidsprekers en zitplekken mogelijk. Uiteraard waren een zo goed mogelijke beeld- en geluidskwaliteit binnen het budget een absolute vereiste, maar ook de styling vond Yvo belangrijk.

 

De oplossing

Samen met Yvo bepaalden we de styling van zijn thuisbioscoop, deels gebaseerd op de demontabele home cinema die wij bouwden voor Bowers & Wilkins op de ISE. Door de akoestiekpanelen in de specifieke ‘hyves’ vorm te combineren met het ‘space age’ behang en subtiele verlichtingselementen, creëerden we een luxe en futuristische sfeer met een retro knipoog. Deze ruimte ziet er werkelijk fantastisch uit!

Voor Mutrox is het berekenen en realiseren van een akoestisch perfect aangepaste thuisbioscoop een echt specialisme. Een correcte nagalmtijd en een effectieve behandeling van geluidsreflecties zijn van het allergrootste belang voor een overtuigende geluidsillusie. In de thuisbioscoop van Yvo zorgen de vloerbedekking en het akoestische spanplafond in combinatie met zorgvuldig geplaatste akoestische panelen samen voor de ideale omstandigheden voor filmweergave.

Voor een echte filmbeleving plaatsten wij Bowers & Wilkins in-wall luidsprekers uit de 700-serie onzichtbaar achter een akoestisch transparant ‘cinemascope’ scherm van Screen Research. Het beeld wordt geprojecteerd door een door Mutrox volledig ISF-gekalibreerde JVC D-ILA projector. Voor een compleet holografisch geluidsbeeld zijn de gebruikte surround-luidsprekers aan de zij- en achterkant van de ruimte identiek aan de fronts. De Atmos luidsprekers kregen samen met de plafondspots een plek boven een zwart akoestisch spanplafond en geven in combinatie met de perfecte akoestische behandeling van de rest van de ruimte de illusie dat de wanden en plafond van de ruimte volledig wegvallen. Wow, zo hoort het!

Voor een strak laag met maximale impact werkten wij twee Bowers & Wilkins DB3D subwoofers onzichtbaar weg onder het scherm. Hier vinden ook de game consoles een plek.

 

Het resultaat

Een thuisbioscoop om heel erg trots op te zijn! Samen met Yvo creëerden wij een absolute droombioscoop waarin een futuristische look is gecombineerd met een perfecte beeld- en geluidskwaliteit. Door een zorgvuldige aanpak van de akoestiek van de ruimte wordt iedere film tot een absolute belevenis.

 

Overzicht gebruikte apparatuur

Luidsprekers

  • 3x Bowers & Wilkins CWM7.4 S2 front-luidsprekers
  • 4x Bowers & Wilkins CWM7.4 S2 surround-luidsprekers
  • 4x Bowers & Wilkins CCM7.5 S2 Atmos luidsprekers
  • 2x Bowers & Wilkins DB3D subwoofers

Versterking

  • Arcam AVR550 4K surround-receiver met Dirac Live
  • Arcam P429 4-kanaals eindversterker voor Atmos kanalen

Projector

  • JVC N5

Bronnen

  • Oppo UHD-203 UltraHD Blu-ray speler
  • Apple TV 4K

Over Yvo

Yvo is een echte filmliefhebber die de wens had een aparte ruimte te hebben om ontspannen film in te kunnen kijken en te gamen. Hij kwam naar ons met zijn wens en samen kwamen we tot een geweldig ontwerp. Door de enorm fijne samenwerking hebben we ervoor kunnen zorgen dat de gerealiseerde thuisbioscoop ruim onze verwachtingen en die van Yvo wist te overtreffen. To Infinity and Beyond!