Thuisbioscoop Rene en Ciska

Rene en Ciska zijn fervent filmliefhebber. En niet zomaar! Rene en Ciska waren op zoek naar het hoogst haalbare in hun beschikbare ruimte thuis. Omdat zij dit theater volgens Dolby specificaties qua ruimte akoestiek wilden gaan bouwen, was het best een uitdaging om daar de juiste partij voor te vinden. In hun zoektocht kwamen Ciska en Rene voor hun nieuwe thuisbioscoop bij Mutrox terecht. Omdat wij akoestisch adviseur van Bowers & Wilkins speakers en sparringpartner van Dolby zijn, hebben wij veel ervaring op het gebied van het bouwen van hoogwaardige thuisbioscopen. Die kennis konden Rene en Ciska goed gebruiken in hun plannen voor de toekomst.

Project Details

Client Thuisbioscoop Rene en Ciska

De vraag

Rene en Ciska hadden een wens om een eigen thuisbioscoop te realiseren in hun nieuwe huis. Na verschillende aanbieders van thuisbioscopen te hebben bezocht kwamen zij bij Mutrox terecht. Omdat zij zelf de bouw op zich gingen nemen hadden zij niet alleen een goed en gedegen advies nodig maar ook speciale materialen en projectbegeleiding tijdens de bouw.

 

De oplossing

Hoe dit bijzondere traject is verlopen heeft Rene zelf op ‘papier’ gezet en kunt u hieronder lezen.

“In mijn nieuwe woning kreeg ik de kans om mijn droom te verwezenlijken, namelijk het bouwen van mijn eigen thuisbioscoop. De woning heeft een tuinkamer van ongeveer 4 meter bij 5 meter. Ik wilde de ruimte akoestisch behandelen en geluid isoleren voor de buren. Hoe ik dat moest gaan bouwen wist ik niet dus ben ik informatie gaan verzamelen op het internet. Ook ben ik langs een aantal bedrijven geweest die dat voor mij konden verzorgen. Een van die bedrijven was Mutrox. Van te voren heb ik ze gebeld om te vragen wat mogelijk was met mijn ruimte. Zij konden de thuisbioscoop voor mij bouwen maar dat kwam boven mijn budget, toch werd ik uitgenodigd om langs te komen om te kijken wat er mogelijk was en wat zij voor mij konden betekenen. Daarop ben ik naar Numansdorp gereden, de beste rit die ik ooit heb kunnen maken. Daar aangekomen ben ik rondgeleid door het fraaie pand en heeft Ronald mij uitgelegd wat ze eigenlijk allemaal doen. Na een demonstratie in hun eigen indrukwekkende thuisbioscoop was er nog maar één ding wat ik dacht. Wow, dit wil ik ook, hoe dan ook! In deze ruimte kwam heel duidelijk naar voren hoe belangrijk goede akoestiek is, ondersteboven was ik er van. Na een leuk en gezellig gesprek waren mijn vrouw en ik het erover eens, hier zijn wij aan het juiste adres. Om het voor mij betaalbaar te maken ging Mutrox de materialen leveren en een ontwerp maken. Ik moest dan zelf de bouw verzorgen. Toen het ontwerp klaar was ben ik met de mensen die mij bij de bouw zouden gaan helpen weer naar Mutrox toe gereden. Daar hebben wij een hele duidelijke uitleg gekregen hoe we alles in elkaar moesten gaan zetten. Tijdens de bouw kon ik ook altijd met mijn vragen bij Ronald terecht voor antwoorden en vakkundig advies. Toen de thuisbioscoop klaar was is Ronald het resultaat komen bekijken en heeft ook metingen gedaan. De resultaten van de metingen waren heel goed en voldeden zelfs aan de Dolby normen. Dus door een goed ontwerp en juiste bouw was het project geslaagd. Wij genieten nu bijna dagelijks van het kijken naar een film of het spelen van een game in onze eigen super mooie thuisbioscoop. Mutrox bedankt!”

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen klant en Mutrox werkte heel prettig. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende thuisbioscoop is gerealiseerd. Door de bouw van het theater op zich te nemen konden Rene en Ciska zich een dergelijk hoogwaardige kwaliteitsbioscoop te veroorloven.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de thuisbioscoop werd onder Mutrox begeleiding uitgevoerd. Mede door die samenwerking tussen klant en specialist is hier een zeer indrukwekkende thuisbioscoop gerealiseerd.

Over Rene en Ciska

Rene en Ciska zijn game en filmliefhebbers pur sang. Zij hadden een droomwens om in hun nieuwe huis een thuisbioscoop te realiseren. Door goed te zoeken en de juiste keuzes te maken hebben zij hun droom gerealiseerd binnen hun beschikbaar budget. Hun referentie hierboven getuigt van de plezierige samenwerking tussen hen en Mutrox.