Thuisbioscoop met Maatwerk MediaWall in Rotterdam

De Mutrox MediaWall is een uniek concept dat een totale hifi-, film- en tv-beleving biedt in de woonkamer. De familie kocht de eerste custom made MediaWall en integreerde hier high-end inbouwluidsprekers van Bowers & Wilkins in.

Project Details

Client 

De vraag

Er werd Mutrox gevraagd om een concept te verzinnen waarin speakers, tv, apparatuur en subwoofers in weggewerkt zijn. Het toeval wilde dat wij zelf met dit concept al in ver gevorderd stadium waren.

 

De oplossing

Mutrox heeft voor de verbetering van de ruimte eerst gekeken naar de huidige galmtijd en frequentie response. Voor een correcte hifi-weergave hanteren wij aan de hand van het volume van de ruimte een daarbij behorende galmtijd die bij hifi-beluistering lineair moet zijn. Daarnaast moeten reflecties tot onder de marge verminderd worden om een ongekleurd geluidsbeeld te verkrijgen. In de MediaWall zijn akoestische elementen verborgen die bijdragen aan een verlaging van de galmtijd in het gehele spectrum. Door de fronten van de kast deels akoestisch transparant te maken, en hier achter hoogwaardig absorptiemateriaal te plaatsen, is de galmtijd in de ruimte onzichtbaar verlaagd. Door breedbandig te absorberen is de galmtijd lineair gezakt. Dit is belangrijk in de weergave van deze hoogwaardige en eerlijke inbouwspeaker. De Bowers & Wilkins CI800 serie, die in deze kast is geïmplementeerd, behoort tot het beste dat te koop is op gebied van inbouwspeakers. Voor een indrukwekkende laagweergave is gekozen voor twee stuks Bowers & Wilkins ISW3 inbouw subwoofers. Door deze keuze is er geen speaker in het zicht en zijn er in de plint alleen twee zwarte frontjes zichtbaar waardoor de subs kunnen ‘ademen’.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan indrukwekkend te noemen. Door in de kast absorbers te monteren worden hoge en midden frequenties geabsorbeerd. De speakers zijn ‘flush mounted’ geplaatst in een baffle systeem dat op de juiste luisterpositie gedraaid kan worden. Door dit systeem is het mogelijk om het immense bereik van de hoogwaardige speakers volledig te beluisteren. Door de mix van Bowers & Wilkins speakers en Mutrox akoestische oplossingen is er een gecontroleerde omgeving gecreëerd waarin het prettig luisteren is en de hoge kwaliteit van het Engelse speakermerk echt tot hun recht komt. Ook is filmkijken een indrukwekkende ervaring door het zorgvuldig afgestelde systeem.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Bowers & Wilkins en Mutrox werkte synergetisch. Doordat beide bedrijven op het hoogste niveau werken kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende project is gerealiseerd waar de klant erg blij mee is.