Thuisbioscoop in Laren

Diederik uit Laren is een fervent filmliefhebber. Hij was op zoek naar het hoogst haalbare in zijn beschikbare ruimte thuis. Omdat hij deze thuisbioscoop in Laren volgens Dolby specificaties qua ruimte akoestiek gebouwd wilde hebben, was het best een uitdaging om daar de juiste partij voor te vinden. In zijn zoektocht kwam Diederik voor zijn nieuwe thuisbioscoop bij Mutrox terecht. Omdat wij akoestisch adviseur van Bowers & Wilkins speakers, en sparringpartner van Dolby zijn. Wij hebben veel ervaring op het gebied van het bouwen van hoogwaardige thuisbioscopen en Mix theaters voor film. Onze kennis kon Diederik goed gebruiken bij zijn plannen om de thuisbioscoop uit te rusten met de twee nieuwste 3D audio formats Dolby Atmos en Auro 3D.

Project Details

Client Diederik uit Laren

De vraag

Diederik uit Laren had een wens om een eigen thuisbioscoop te realiseren in zijn huis. Na verschillende aanbieders van thuisbioscopen te hebben bezocht kwam hij bij Mutrox terecht. Omdat hij niet zelf de bouw op zich wilde nemen bracht hij de thuisbioscoop turn-key onder bij Mutrox.

 

De oplossing

Dit project werd gerealiseerd door eerst een tekening en akoestische berekening te maken. Na goedkeuring van de klant zijn er visuals gemaakt waarbij er gewerkt werd met mooie materialen en slimme oplossingen voor het wegwerken van de speakers en de ventilatie. De hoge geluidsisolatie werd gerealiseerd door het unieke Mutrox wandsysteem dat er voor zorgt dat Diederik ongestoord film kan kijken terwijl de kinderen rustig doorslapen. Om de 3D audio formats te combineren heeft Mutrox een setup ontworpen die ook op de ISE gebruikt werd in de Bowers & Wilkins thuisbioscoop. Met elf speakers in de wanden en het plafond is het mogelijk om deze beide formats te beluisteren in de thuisbioscoop. De ruimte akoestiek is ontworpen met een strakke afwerking. Door luxe wandafwerking te combineren met natuurlijke materialen op de akoestische panelen is er een huiselijke en warme sfeer gecreëerd. De bass trap onder het podium en de resonatoren tegen de achterwand zorgen voor een strakke en indrukwekkende laag beleving die zo belangrijk is in thuisbioscopen. Hierdoor is het goed toeven in de ruimte en is er optimale beleving van alle frequenties.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de cinema werd in drie weken uitgevoerd. Mede door de goede communicatie en samenwerking met de klant is hier een zeer indrukwekkende thuisbioscoop gerealiseerd.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen de klant en Mutrox werkte heel prettig. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende thuisbioscoop is gerealiseerd. Door de bouw van het theater volledig aan Mutrox over te laten werd de planning gehaald en kon het Mutrox team, samen met de klant, op de dag van oplevering film kijken met popcorn.

Over Diederik uit Laren

Diederik uit Laren is game en filmliefhebber pur sang. Hij had een droomwens om in zijn nieuwe woning een thuisbioscoop te realiseren. Door goed te zoeken en de juiste keuzes te maken heeft hij zijn droom gerealiseerd binnen het beschikbare budget. Het feit dat Diederik op de dag van oplevering met het Mutrox team film ging kijken getuigd van de plezierige samenwerking tussen hem en Mutrox.