Thuisbioscoop Den Haag

Vaak komen film en muziek fanaten via de Mutrox website bij ons binnen. Dit kan voor zowel maatwerk als standaard akoestische oplossingen. Dit laatste was ook van toepassing bij Bart uit Den Haag.

Project Details

Client Thuisbioscoop Den Haag

De vraag

Bart was op zoek naar een thuisbioscoop. Met zijn pakket wensen van speakers, subwoofer, akoestiek en esthetische eisen werd er snel contact gemaakt met Mutrox. Met heel specifieke informatie van Bart gingen de Mutrox ontwerpers aan de gang.

 

De oplossing

Mutrox’ ontwerpers zijn na de akoestische meting en berekeningen in goed overleg met Bart tot een mooi concept gekomen. Doordat de klant zelf mee wilde werken aan de bouw van de thuisbioscoop is er gekozen voor standaard modules die hij zelf kan monteren in de ruimte.

Nadat er een ingenieur van Mutrox een meting in de ruimte had gedaan, is in kaart gebracht hoeveel diffusers, absorbers en resonatoren aangebracht moest worden. Nadat de klant een kleur voor de akoestiek had bepaald zijn de akoestische elementen bekleed en met een montagehandleiding bij de klant afgeleverd.

Het resultaat

Het resultaat is heel mooi te noemen. In zeer korte tijd is er in een doorsnee kelder een zeer fraaie thuisbioscoop gerealiseerd. Door in de ruimte voldoende bass trapping en absorptie te verwerken werd het totale geluidsbeeld stabieler. Door de lagere galmtijd zijn zelfs de kleinste definities in de film hoorbaar.

Door de standaard akoestiek, in de vorm van absorbers en diffusers is er een inspirerende ruimte ontstaan waarin het prettig toeven is. Wat in deze ruimte heel goed is gelukt, is dat deze relatief kleine akoestische aanpassingen voor een heuse filmbeleving hebben gezorgd.

 

Bijzonderheden

De samenwerking met Bart was heel goed. Door met elkaar naar een relatief goedkope oplossing te zoeken is het gelukt om met standaard akoestische elementen tot een indrukwekkend resultaat te komen.

Over Bart

Bart is een particuliere klant met zeer hoge eisen op gebied van beeld en geluid. Als thuisbioscoop liefhebber kon hij eigenlijk alleen bij Mutrox terecht voor een compleet concept.