Thuisstudio voor bestaande klant in Hilversum

Een gerenommeerde productiestudio  is al jaren trouwe klant van Mutrox. De eigenaar  kwam voor de nieuwe studio in zijn woning daarom wederom bij Mutrox terecht.

Project Details

Client 

De vraag

De klant was op zoek naar hoge geluidsisolatie, een goed klinkende ruimte waarin muziek kan worden geproduceerd en een filmscherm kan worden beoordeeld. Dit alles zonder dat anderen in huis hier last van hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Mutrox heeft voor de studiobouw van de ruimte eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor controlrooms en thuisbioscoop. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Er is in de ruimte met luxe materialen gewerkt om reflecties en opbouw van staande golven weg te nemen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met buisresonatoren achter het eikenhout en een akoestisch absorberend wand- en plafondsysteem werd de ruimteakoestiek in deze ruimte ingericht. Ook is er een gedeelte van de ruimte ingericht als referentiecinema. In dit cinema gedeelte is de ruimte akoestiek iets anders ingericht zodat dit beter aansluit bij filmische wensen.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de ruimte werd vlot gerealiseerd. Niet alleen op akoestisch, maar ook op esthetisch vlak is deze ruimte ongeëvenaard in studioland. Door de luxe materialen te gebruiken en de resonerende buizen hierachter te verwerken is de ruimte akoestiek uit het directe gezichtsveld gehaald en oogt als een luxe loungeruimte.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen de klant en Mutrox werkte prettig. Doordat er gemikt werd op het hoogste afwerkingsniveau kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende studio is gerealiseerd.