Breakout in Ranst, studiobouw België

Michel Orthier van Studio Breakout in Ranst, België was op zoek naar een nieuwe regieruimte en liveroom. In zijn zoektocht vanuit België kwam Michel Orthier bij de studiobouwer Mutrox terecht.

Project Details

Client Studio Breakout

De vraag

Studio Breakout uit België was op zoek naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende studio’s. Studio’s waarin Michel Orthier op kon nemen zonder dat anderen daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek en design. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Mutrox heeft voor de studiobouw van de studio eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor controlrooms en liverooms. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met resonatoren en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimteakoestiek in de liveroom flexibel ingericht. Hierdoor is het voor Michel goed toeven in de studio.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De twee studio’s werden in drie weken gerealiseerd. Ze hebben een zeer hoge isolatiewaarde waardoor er tussen de afzonderlijke studio’s geen overspraak is. Beide studio’s zijn akoestisch ingekleed met maatwerk modules die geschikt zijn voor controlrooms en liverooms.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Michel en Mutrox werkte heel prettig. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier zeer indrukwekkende opnameruimtes zijn gerealiseerd. Studio Breakout voldoet met deze nieuwe regieruimte en opnameruimte aan de hoogste standaard in opname van voice-over.

Over Studio Breakout

Studio Breakout in Ranst, België verzorgt op het allerhoogste niveau opnames van voice-over. Met de aankoop van deze twee maatwerk Mutrox studio’s voldoet Breakout aan de hoogste maatstaf op het gebied van voice-over opnames.