Privé studio in Haarlem

Willem was op zoek naar een nieuwe studioruimte om in te musiceren. Omdat zijn muziekruimte qua design en akoestiek moest aansluiten op het design van de rest van zijn appartement kwam hij in zijn zoektocht naar een stille en goed klinkende ruimte bij Mutrox terecht.

Project Details

Client Willem

De vraag

Willem was op zoek naar hoge geluidsisolatie en een goed klinkende ruimtes om in te musiceren. Een ruimte waarin hij zijn creativiteit kwijt kan zonder dat de buren daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek en design. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Voordat de studiobouw kon beginnen is er eerst een grondige intake geweest waarin het belangrijk was de ‘look and feel’ van de studio aan te laten sluiten op het hoogwaardige design van de rest van het appartement. Mutrox heeft voor de studiobouw van de ruimte eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor oefenruimtes. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met bass traps, absorbers en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimte akoestisch ingericht. Hierdoor is het voor Willem goed toeven in de ruimte.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De studioruimte werd in twee weken gerealiseerd en heeft een hoge isolatiewaarde. Er kan zonder problemen in de ruimte geoefend worden, zonder dat zijn buren last van hem hebben. De ruimte is akoestisch ingekleed met modules die geschikt zijn voor oefenruimtes.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Willem en Mutrox verliep goed. Door dagelijks met elkaar te spreken bleef Willem op de hoogte van de voortgang en was de studio binnen twee weken gerealiseerd. Willem van Dijck heeft met de aankoop van deze nieuwe oefenruimte de hoogste standaard in maatwerk oefenruimtes in huis gehaald.

Over Willem

Willem is een muzikant in hart en nieren. Met zijn nieuwe Mutrox maatwerk studio voldoet hij aan de hoogste maatstaf voor oefenruimtes en bezorgt hij zijn buren geen overlast.