Dynamo Eindhoven maatwerk oefenruimtes

Dynamo Eindhoven was op zoek naar nieuwe oefenruimtes. Omdat de nieuwe ruimtes met een hoge isolatiewaarde moesten worden uitgevoerd kwamen zij in hun zoektocht naar stille en goed klinkende ruimtes bij Mutrox terecht.

Project Details

Client Dynamo Eindhoven

De vraag

Dynamo Eindhoven, podium voor jong talent, was op zoek naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende ruimtes. Ruimtes waarin gedreven muzikanten konden oefenen zonder dat anderen daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua looks voor de ruimte akoestiek. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Mutrox heeft voor de studiobouw van de ruimtes eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor liverooms. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met diffusers en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimteakoestiek in de liveroom flexibel ingericht. Hierdoor is het voor muzikanten goed toeven in de ruimte.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De vier ruimtes werden in drie weken gerealiseerd en hebben een zeer hoge isolatiewaarde van 50 dB. Er kan in de afzonderlijke ruimtes geoefend worden zonder dat men last heeft van de andere ruimte. De ruimtes zijn akoestisch ingekleed met modules die geschikt zijn voor liverooms.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Dynamo en Mutrox werkte synergetisch. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier zeer indrukwekkende oefenruimtes zijn gerealiseerd. Dynamo is erg blij met de verwezenlijking van deze creatieve ruimtes. Dit blijkt uit het enthousiasme waarmee zij Mutrox promoten.

Over Dynamo Eindhoven

Dynamo Eindhoven biedt al sinds de jaren 80 jongeren een kans zich te ontwikkelen in hun sub-cultuur. Dit platform voor jonge talenten is een begrip op het gebied van optredens. Met de aanschaf van vier nieuwe oefenruimtes bieden zij muzikanten de mogelijkheid om te kunnen repeteren zonder dat zij overlast veroorzaken aan anderen.