Een nieuwe lesstudio voor Franya Music van Franklin Caesar Breeveld

Franklin Caesar is een muzikant in hart en nieren. Na jaren van musiceren naast een fulltime baan wilde hij de stap wagen om zich volledig te storten op zijn passie. Om deze passie te verwezenlijken was er wel een geluidsdichte lesruimte nodig waarin hij ongestoord les kon geven. Franklin vroeg Mutrox deze studio voor hem te ontwerpen en te bouwen.

Project Details

Client Franya Music

De vraag

Franklin was voor zijn nieuwe lesruimte op zoek naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende akoestiek. Een lesruimte waarin hij ook kan opnemen en produceren zonder dat anderen daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Franklin koos voor een geïsoleerde studio in een maatwerk constructie met maatwerk akoestiek. Door een slimme manier van studiobouwen konden we in het toch wel lage complex nog voldoende ruimte winnen zodat de studio prettig aanvoelt. Ook het contact met buiten moest blijven. Hiervoor werd een mooie oplossing bedacht met veel glas waardoor de studio veel groter aanvoelt dan dat deze is. Ook is de beleving van dag en nacht erg prettig omdat in een studio de tijd nog wel eens wordt vergeten.

Mutrox heeft voor de studiobouw van de studio eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor productieruimtes. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Voordat er begonnen werd met de studiobouw is er eerst een 3D visualisatie gemaakt van de ruimte waarmee Franklin een goed beeld kon krijgen van hetgeen gebouwd ging worden. Met resonatoren en akoestisch absorberende wandpanelen werd de ruimteakoestiek in de productieruimte ingericht. Hierdoor is het voor muzikanten goed toeven en kan er tot in de late uurtjes gemusiceerd worden.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale studiobouw van de studio werd in drie weken gerealiseerd. De studio heeft een zeer hoge geluidsisolatiewaarde waardoor Franklin niet gestoord wordt door geluiden van buiten de studio. De studio is akoestisch ingekleed met modules die op maat zijn ontworpen voor Franya music.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Franklin Caesar en Mutrox werkte heel prettig en vlot. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende lesstudio is gerealiseerd. Wij kijken daarom ook uit naar de nieuwste producties van Franya Music.

Over Franklin Caesar Breeveld en Franya Music

Franklin Caesar Breeveld is een saxofoon virtuoos. Hij speelt niet alleen in bands maar geeft ook les. Hij heeft zijn vaste baan opgegeven voor zijn passie voor muziek en lesgeven. Met zijn nieuwe studio in Barendrecht heeft hij de mogelijkheid les te geven en muziek te produceren.