ArtEZ Conservatorium Arnhem drumcabine’s

Conservatorium ArtEZ te Arnhem was op zoek naar nieuwe ruimtes om te drummen. Omdat bij Conservatorium ArtEZ op het hoogste niveau les wordt gegeven kwamen zij in hun zoektocht naar stille en goed klinkende ruimtes ook nu weer bij Mutrox terecht.

 

Project Details

Client Conservatorium ArtEZ

 

De vraag

Conservatorium ArtEZ Arnhem was op zoek naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende ruimtes om in te drummen. Maatwerk drumcabine’s waarin zij konden lesgeven aan gedreven leerlingen zonder dat anderen daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Mutrox heeft voor de bouw van de drumcabine’s eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor drumcabine’s. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met resonatoren en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimteakoestiek in de liveroom flexibel ingericht. Hierdoor is het voor leerlingen goed toeven in de ruimte.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De twee maatwerk drumcabine’s werden in de vakantiesluiting gerealiseerd. Door de zeer hoge isolatiewaarde kan er in de afzonderlijke drumcabine’s geoefend worden zonder dat men last heeft van de andere cabine. Beide drumcabine’s zijn akoestisch ingekleed met modules die geschikt zijn voor drumcabine’s.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen ArtEZ en Mutrox werkte ook weer goed op dit vervolgproject. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier zeer indrukwekkende drumcabines zijn gerealiseerd. Conservatorium ArtEZ voldoet met deze nieuwe drumcabine’s aan de hoogste standaard in lesgeven aan getalenteerde muzikanten.

Over conservatorium ArtEZ

Conservatorium ArtEZ geeft opleidingen op het allerhoogste niveau. Voor hun opleidingen voldoen zij, met hun nieuwe Mutrox maatwerk drumcabine’s, aan de hoogste maatstaf en bieden zij op een professionele manier een platform voor jonge getalenteerde muzikanten.