SMP Amsterdam

Schimmer Music Productions, al jaren trouwe klant van Mutrox, is verhuisd naar Amsterdam en heet voortaan SMP Amsterdam. Natuurlijk kwamen ze voor de bouw van hun nieuwe studiocomplex wederom bij ons terecht.

Project Details

Client SMP Amsterdam

De vraag

SMP Amsterdam was op zoek voor de studiobouw van het nieuwe studiocomplex naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende studio’s. Een liveroom waarin zij met veel mensen konden opnemen zonder dat de andere studio’s daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

SMP Amsterdam was met de aankoop van het studio complex in Barendrecht, 7 jaar geleden, de eerste klant van Mutrox. Het creatieve team van Martijn is in die 7 jaar flink gegroeid en het was daarom ook tijd om het pittoreske Barendrecht te verruilen voor het bruisende Amsterdam. Op industrieterrein De Schinkel in Amsterdam heeft Mutrox zes controlrooms, drie OfficeCubes, een Mixing Stage en een Live stage gerealiseerd.

Mutrox heeft voor de bouw van de studio’s eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor controlrooms en liverooms. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met resonatoren en een akoestisch absorberend wandsysteem werd de ruimteakoestiek in de liveroom flexibel ingericht. Hierdoor is het voor muzikanten goed toeven in de liveroom en kan de galmtijd naar wens worden aangepast.

 

 

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de studio’s werden in vier maanden gerealiseerd. De studio’s hebben een zeer hoge geluidsisolatiewaarde waardoor er in de afzonderlijke ruimtes gewerkt kan worden zonder dat men daar last van heeft in de andere studio’s. Alle studio’s zijn akoestisch ingekleed met modules die op maat zijn ontworpen voor SMP Amsterdam.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen SMP Amsterdam en Mutrox werkte synergetisch. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier zeer indrukwekkende studio’s zijn gerealiseerd. SMP Amsterdam biedt, met de aankoop van dit nieuwe studiocomplex, op het hoogste niveau opname faciliteiten. Hiermee is dit creatieve bedrijf niet alleen uniek in Nederland maar ook daar ver omheen.

Over SMP Amsterdam
SMP Amsterdam maakt muziek op het allerhoogste niveau. Met hun nieuwe Mutrox maatwerk studiocomplex in Amsterdam bieden zij de hoogst haalbare opname faciliteiten voor commercials, leadermuziek, radio, idents en muziek onder films en series.