Schimmer Music

 

Schimmer Music Productions geldt al jaren als één van de meest toonaangevende studio’s als het gaat om muziekproducties en meer specifiek geluid bij beeld. Onder de bezielende leiding van Martijn Schimmer werkt het team van getalenteerde musici en producers intensief aan de muzikale vormgeving van succesvolle tv-formules en speelfilms. Bijna een full-continu proces, en dat vraagt ook wel iets van de huisvesting.

Eind 2007 werd aan de rand van Barendrecht een uniek bouwproject opgeleverd. Hier ontstond voor Schimmer Music Productions de mogelijkheid om een studiocomplex te ontwikkelen dat niet alleen voldoende ruimte bood aan de huidige situatie, maar ook de mogelijkheid bood tot uitbreiding niet uitsloot. Mutrox stond garant voor de studio bouw van twee volledig akoestisch ingeklede 5.1 controlrooms, een compacte, multifunctionele en akoestisch afgewerkte montageruimte, een fraaie live-room met aangepast akoestisch ontwerp en een ruime drum/vocalbooth met afgestemde akoestiek.

Project Details

Client Schimmer Music

Geluidsisolatie

Omdat de isolatiewaardes hoog moesten zijn, zijn alle ruimtes fysiek van elkaar gescheiden. Doordat met het bekende ´doos-in-doos systeem’ is gebouwd is overspraak uitgesloten. Ook is aan de optimalisatie van zichtlijnen tussen alle studio’s gedacht. Vanuit elke controlroom heeft de engineer visueel contact met de muzikanten in deze ruimtes. Omdat alle akoestisch behandelde ruimtes erg stil zijn zou de aanwezigheid van computers in de studio een storende factor zijn. Apparatuur en systemen zijn daarom centraal geplaatst in een gekoelde machinekamer.

 

Bouwtraject

Flexibiliteit en akoestisch hoog niveau waren twee van de belangrijkste uitgangspunten bij het functionele ontwerp. Elke ruimte kan op ieder moment worden ingezet voor compositie, editing, tracking of mixage. Van concept tot (eventueel 5.1) eindmixage worden producties hier in huis afgerond. Tijdens de bouw is rekening gehouden met een tweede verdieping die ook zicht biedt op de opnameruimtes. En ondertussen is deze tweede verdieping ook in gebruik genomen als aanvullende productie studio.

Eindresultaat

Het eindresultaat is een studiocomplex dat akoestisch, ergonomisch en esthetisch tot in de puntjes is uitgewerkt. Een audio omgeving die niet alleen technisch tot de meest geavanceerde productiefaciliteiten hoort, maar die ook uitnodigt om muziek te maken. En dat hoort u terug.

Binnen het Mutrox custom concept hebben we de mogelijkheid om tot in detail aan te sluiten op heel specifieke wensen. Door de nauwe samenwerking met Martijn Schimmer is een totaalconcept gerealiseerd dat uniek is in de Nederlandse pro-audiomarkt.