Pilot Post Amsterdam

2009 begon goed in postproductieland. Sinds het begin van dat jaar is een nieuw collectief actief dat zich richt op geluid bij beeld, zowel compositie als sounddesign. In Pilot Post nemen drie partijen deel die ieder voor zich al een uitstekende naam hebben opgebouwd in hun eigen expertise.

 

Project Details

Client Pilot Post Amsterdam

Wat Pilot Post bijzonder maakt, is dat zij vanuit Amsterdam vanaf dag één een verbinding bieden met het Hilversumse glasvezelnetwerk. Dat betekent een enorme snelheidswinst, zowel in de communicatie met opdrachtgevers als in het aanleveren van het eindproduct voor de uitzending. Behalve facilitaire diensten heeft Pilot Post ook de kennis in huis om creatief-facilitair te kunnen aanbieden. Opdrachtgevers die op zoek zijn naar – of behoefte hebben aan input voor – bijvoorbeeld vormgeving, conceptontwikkeling of muzikale ondersteuning kunnen met Pilot Post brainstormen en terugvallen op de aanzienlijke ervaring die ze met zich mee brengt.

Onlangs opende Pilot Post een compacte, maar goed uitgeruste studio faciliteit aan de Pilotenstraat in Amsterdam. Mutrox bouwde voor Pilot Post twee akoestisch ingerichte controlrooms en een tussengelegen, ook akoetisch aangeklede, vocalbooth. De ruimtes zijn opgebouwd volgens het S.M.R.T. principe dat in feite een doos-in-doos is in één wand. We noemen het om verschillende redenen het ‘Pilot-project’. Niet alleen omdat de opdrachtgever Pilot Post was, maar omdat het de eerste ruimtes zijn die we op deze wijze gebouwd hebben.

Het resultaat

Pilot Post stelde ons in de gelegenheid om gaandeweg het S.M.R.T. concept te ontwikkelen en waar nodig te modificeren of te tweaken. Ook in dat opzicht is het een ‘Pilot-project’ geweest. Mutrox kon daardoor een belangrijke stap in de productontwikkeling maken.

Bijzonderheden

Om de ruimtes te laten aansluiten bij de reeds bestaande vormgeving in het pand werden de cabines bekleed met een laminaat en afgewerkt met zwarte bindings.