Nieuwe opname studio’s Creative Sounds Hilversum

Creative Sounds is explosief gegroeid en was, naast een mix studio voor film en een upgrade van hun oude studio’s, ook op zoek naar volledig nieuwe studio’s.

Omdat de studiobouw van hun mix studio voor film net was gerealiseerd kwamen Patrick en Charlotte voor de studiobouw van hun nieuwe studio’s wederom bij Mutrox terecht. Na wat sparren over kleuren en ruimte akoestiek heeft Mutrox een plan opgesteld voor de geluidsisolatie en akoestiek. Daarna zijn er visuals gemaakt zodat goed zichtbaar werd hoe de nieuwe ruimtes er uit zouden gaan zien.

Project Details

Client Creative Sounds Hilversum

De vraag

Creative Sounds was door hun explosieve groei op zoek naar extra ruimte in het pand waar zij gevestigd zijn. Toen er op hun verdieping een vleugel vrij kwam aarzelden zij geen moment en grepen de kans om een van de grootste opname faciliteiten te worden voor het inspreken van woord onder beeld. Voor het ontwerp en de studiobouw van hun studiocomplex vroegen zij Mutrox. De nieuwe ruimtes moesten naar het hoogste niveau worden getild qua ruimte akoestiek en isolatiewaarde. Ook de algehele ‘look and feel’ moest aansluiten op de nieuwe huisstijl. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Patrick en Charlotte, beide eigenaren van Creative Sounds, deden al zaken met Mutrox voor de studiobouw van hun mix studio voor film en de upgrade van hun oude studio’s. Toen zij de mogelijkheid zagen om enorm uit te breiden op hun nieuw aangehuurde verdieping hebben zij Mutrox gevraagd een opzet te maken voor vier regie ruimtes en vier vocalbooths met een extreem hoge isolatiewaarde voor stille- en cleane opnames.

 

Mutrox heeft eerst de nieuw aangehuurde vleugel ingemeten waarna de akoestisch engineers het ontwerp voor de studio’s hebben gemaakt. Door akoestische berekeningen los te laten op de ruimtes werden de akoestische ‘problemen’ in kaart gebracht en kon er een gedegen plan worden geschreven om de ruimtes op een goede manier te bouwen. Nadat er bekend was welke akoestisch elementen er per ruimte geplaatst moesten gaan worden zijn er visuals gemaakt om goed te kunnen zien hoe kleuren en vormgeving op elkaar afgestemd konden worden. Tijdens de bouw van de studio’s werd de akoestiek in de Mutrox werkplaats al gemaakt. Hierdoor werd de downtime op locatie tot een minimum beperkt. Ondanks de aanzienlijke grootte van de nieuwe vleugel moest er toch ruimte worden bespaard in de bouw van de studio’s. Om dit te realiseren hebben de Mutrox engineers een nieuw studiobouw systeem ontwikkeld dat een erg hoge isolatiewaarde garandeert met minder wanddikte. Dit Hybrid Sound Isolation System is gebaseerd op een combi van geluid isolerende wandsystemen en maakt een onderlinge isolatiewaarde tussen studio’s mogelijk van 50 dB(A).

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouwstudio van de vier regiekamers en vier vocalbooths werd in drie weken gerealiseerd. De ruimtes hebben een prettige look die naadloos aansluit op de creatieve geesten die er werken en de huisstijl van het bedrijf.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Creative Sounds en Mutrox werkte synergetisch. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat er zeer indrukwekkende studio’s zijn gerealiseerd. Creative Sounds biedt, met de studiobouw van deze nieuwe ruimtes, op het hoogste niveau opname faciliteiten voor gesproken woord onder film. Met dit hoge niveau en hun grote aantal opnamestudio’s is dit creatieve bedrijf niet alleen uniek in Nederland maar ook daar ver omheen.

Over Creative Sounds Hilversum

Creative Sounds is een studio voor audionabewerking en nasynchronisatie. Hun productieteam heeft zich gespecialiseerd in het laten inspreken van bioscoopfilms, televisieseries, home video, video on demand, games, documentaires, bedrijfspresentaties, commercials, en alle andere creatieve creaties die een stem nodig hebben. Creative Sounds verzorgt services voor verschillende taalgebieden; Nederlands, Vlaams, Duits, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Frans, Spaans en Portugees. Creative Sounds heeft als hoofddoel het leveren van 100% kwaliteit.