MutroxMediaWall

De Mutrox MediaWall is een uniek thuisbioscoop concept dat een totale hifi- , film- en tv-beleving biedt in de woonkamer. De familie B kwam in de Mutrox showroom deze MediaWall bekijken en kocht een custom made MediaWall waar wij de high-end CI800 inbouwluidsprekers van Bowers & Wilkins in integreerden.

Project Details

Client MutroxMediaWall

De vraag

Na een bezoek van de familie B aan de Mutrox luisterruimte met MediaWall werd ons gevraagd om een concept te verzinnen waarin speakers, tv, apparatuur en subwoofers in weggewerkt zijn. Daarnaast moest het ook nog mogelijk zijn om op een 3 meter breed scherm film te kunnen kijken.

 

De oplossing

Mutrox heeft voor de verbetering van de ruimte eerst gekeken naar de huidige galmtijd en frequentie response. Voor een correcte hifi-weergave hanteren wij aan de hand van het volume van de ruimte een daarbij behorende galmtijd die bij hifi-beluistering lineair moet zijn. Daarnaast moeten reflecties tot onder de marge verminderd worden om een ongekleurd geluidsbeeld te verkrijgen. In de MediaWall zijn akoestische elementen verborgen die bijdragen aan een verlaging van de galmtijd in het gehele spectrum. Door de fronten van de kast deels akoestisch transparant te maken, en hier achter hoogwaardig absorptiemateriaal te plaatsen, is de galmtijd in de ruimte onzichtbaar verlaagd. Door breedbandig te absorberen is de galmtijd lineair gezakt. Dit is belangrijk in de weergave van deze hoogwaardige en eerlijke inbouwspeaker. De Bowers & Wilkins CI800 serie, die in deze kast is geïmplementeerd, behoort tot het beste dat te koop is op het gebied van inbouwspeakers. Voor een indrukwekkende laagweergave is gekozen voor twee stuks Bowers & Wilkins ISW 4 inbouw subwoofers. Door deze keuze is er geen enkele speaker in het zicht geplaatst. Twee grote akoestische schilderijen uit de Mutrox AcousticArt lijn nemen de reflecties weg van de naast de kast staande muren. Hierdoor is er een natuurgetrouwe weergave van muziek en geluid bij film.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan indrukwekkend te noemen. Door in de kast absorbers te monteren worden hoge en midden frequenties geabsorbeerd. De speakers zijn ‘flush mounted’ geplaatst in een baffle systeem dat op de juiste luisterpositie gedraaid kan worden. Door dit systeem is het mogelijk om het immense bereik van de hoogwaardige speakers volledig te beluisteren. Door de mix van Bowers & Wilkins speakers en Mutrox akoestische oplossingen is er een gecontroleerde omgeving gecreëerd waarin het prettig luisteren is en de hoge kwaliteit van het Engelse speakermerk echt tot hun recht komt. Ook is filmkijken een indrukwekkende ervaring door het zorgvuldig afgestelde systeem. Een aanvullend akoestisch transparant scherm zakt, tegelijk met de beamer, uit het plafond wanneer er film gekeken wordt. De inbouw plafond luidsprekers CCM8.5 uit de zelfde CI800 serie zijn zorgvuldig in de 7.1 setting geplaats en zorgen voor de ultieme ruimtebeleving bij het kijken van een film. Hierdoor is er een heus Home Cinema effect te creëren in de woonkamer.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Bowers & Wilkins en Mutrox werkte synergetisch. Doordat iedereen op het hoogste niveau werkt kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende project is gerealiseerd waar de familie erg blij mee is.

Over de familie

De familie is liefhebber van mooi en eerlijk geluid. Zowel bij muziekweergave, tv kijken en film kijken verwachten zij het hoogst haalbare. Door hun passie voor een eerlijke geluidsweergave zonder toevoegingen hebben zij gekozen voor het topsegment inbouwspeakers van Bowers & Wilkins. Met de keuze van de CI 800 serie in combinatie met de ISW 4 Subwoofers en Mutrox akoestische oplossingen is er een synergetische mix ontstaan.