Mutrox thuisbioscoop met Roaring Twenties thema

Dennis en Joyce benaderden Mutrox met het verzoek een thuisbioscoop te bouwen voor het hele gezin. Hun gezamenlijke hobby: films kijken! De droombioscoop moest een look meekrijgen in de sfeer van de hoogtijdagen van de Amerikaanse filmindustrie: de jaren 20! Deze periode gaf ons ook de eerste films met geluid: mono uiteraard… Een groot contrast met het Dolby Atmos 7.1.4 surround geluidssysteem van deze thuisbioscoop! In een mooie samenwerking koos de klant voor het prachtige behang en de karakteristiek rode vloerbedekking, wij bedachten de akoestiekaanpassingen in jaren 20 stijl.

Project Details

Client Dennis en Joyce

De vraag

De opdracht voor Mutrox was om in een ruimte van ongeveer 3 x 6 m een thuisbioscoop te bouwen met de uitgesproken styling van de ‘Roaring Twenties’. Belangrijk voor de klant was dat er genoeg zitplaatsen zouden zijn voor de gehele familie, zonder in te boeten op de kwaliteit van beeld en geluid of comfort. Een zo groot mogelijk beeld was vanzelfsprekend voor een zo intens mogelijke filmbeleving. Een kamerbreed scherm dus!

 

De oplossing

Gezamenlijk zochten wij alle elementen bij elkaar die de thuisbioscoop de stijl en kwaliteit zouden geven waar we naar op zoek waren. Het karakteristiek rode tapijt, het prachtige behang en de akoestiek in jaren 20 stijl bleken een schot in de roos: dit zou een echte droombioscoop worden! Wat niet kon ontbreken was genoeg ruimte voor versnaperingen, gekoelde drankjes en uiteraard een popcornmachine. Om iedere keer weer een andere sfeer te creëren in de ruimte, gebruikten wij full-colour Philips Hue LED-strips, gecombineerd met Hue spots in een warm-witte kleur. Om ook bij warm weer comfortabel te kunnen kijken, verwerkten wij onzichtbaar een airco in de ruimte die de thuisbioscoop ook kan verwarmen.

Aan de voorkant van de ruimte bouwden wij een stevige ‘baffle-wall’ om de luidsprekers resonantievrij te kunnen monteren achter het akoestisch transparante scherm. Onder de baffle-wall kwam een kastje voor alle apparatuur. Om ervoor te zorgen dat de mensen op de achterste rij het beeld ook goed kunnen zien, bouwden wij een podium, dat tevens dienstdoet als ‘bass trap’. Hierdoor worden de lage tonen veel strakker weergegeven. Voor een perfecte akoestiek installeerden wij een zwart akoestisch spanplafond en berekenden wij de ideale hoeveelheid aan akoestisch absorberende panelen.

Om de ruimte een echte bioscoop-sfeer mee te geven, plaatsten wij onze luxe Mutrox CineSeats op de eerste en Mutrox ShuffleSeats op de tweede rij. Genoeg ruimte voor iedereen!

Het Dolby Atmos geluid wordt weergegeven door luidsprekers van Bowers & Wilkins: in-walls uit de 700-serie achter het scherm en CWM 663 en CCM 663 luidsprekers als surround- en hoogtekanalen. Twee Bowers & Wilkins DB4S subwoofers zorgen voor een stevig fundament. Dit alles wordt aangestuurd door elektronica van Arcam. Het beeld wordt geprojecteerd op een akoestisch transparant 16:9 scherm van Screen Research door een JVC LX-NZ3B laser-projector. 

Wij leverden deze thuisbioscoop volledig ‘turn-key’ op. De klant kon met een druk op de knop direct genieten van deze bijzondere ruimte!

thuisbioscoop twentys thema

Het resultaat

Dennis en Joyce zijn enorm tevreden over hun thuisbioscoop en gebruiken deze zeer regelmatig. Door slim om te gaan met de specifieke wensen is een ruimte ontstaan waar alle elementen volkomen met elkaar in balans zijn. De unieke uitstraling, optimale beeld- en geluidskwaliteit en de vele gemakken, zoals koelkast, popcornmachine en airconditioning maken dit een home cinema waar je het liefst ieder vrij momentje gebruik van maakt!

 

Overzicht gebruikte apparatuur

Luidsprekers

 • 3x Bowers & Wilkins CWM 7.4 S2 front-luidsprekers
 • 4x Bowers & Wilkins CWM 663 surround-luidsprekers
 • 4x Bowers & Wilkins CCM 663 Atmos-luidsprekers
 • 2x Bowers & Wilkins DB4S subwoofers

Versterking

 • Arcam AVR390 4K surround-receiver met Dirac Live
 • Arcam P429 4-kanaals eindversterker voor Atmos kanalen

Projector

 • JVC LX-NZ3B

Projectiescherm

 • Screen Research 16:9 akoestisch transparant scherm 3 m breed

Bronnen

 • Panasonic UltraHD Blu-ray speler
 • AppleTV 4K
 • Sony Playstation 4

Over Dennis en Joyce

Dennis en Joyce hebben een absolute passie voor film. Film kijken doen ze vaak met het hele gezin. Hun ruimte is volledig naar hun wensen door ons opgebouwd. Met een unieke look & feel en een perfecte beeld- en geluidskwaliteit is deze ruimte helemaal geworden wat ze ervan hadden gehoopt en meer! Zij hebben de samenwerking als enorm prettig ervaren en dat geldt zeker ook voor ons!

luxe bioscoop stoelen