Een multifunctionele drumstudio voor DrummerMartijn

Drummen zit Martijn in zijn bloed! Al op 6-jarige leeftijd was hij er mee bezig. Wonend in Utrecht op 3-hoog, was het echter onmogelijk om daar zijn vak als drummer op een prettige manier uit te oefenen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om te verhuizen naar een hoekwoning met een garage aan de straatkant, kwamen er een hoop dingen samen voor hem! “Je zit aan het eind van het verhaal toch in het lawaai en je wilt na een dag lesgeven niet doodmoe zijn. Bij mijn studio is dat heel geslaagd, ik kan daar mijn uren wel maken!”, aldus Martijn.

De vraag 

“Ik zocht een ruimte om ongestoord lawaai te kunnen maken, waar ik les kon geven en – wat heel belangrijk was – waar ik kon werken aan mijn social media video’s. Dat doe ik onder de naam DrummerMartijn. Alle filmpjes met de blauw-zwarte achterkant sinds begin 2019 zijn dus gemaakt in jullie studio”, vertelt Martijn. “Ik had voorheen wel eens een witte cabine van s-mono gehad, maar die zijn niet op maat te krijgen. Ik was dus op zoek naar een zo perfect mogelijke oplossing, zowel qua opbouw als qua akoestiek. Iets wat past bij mijn specifieke situatie. Toen kwam ik al heel snel bij Mutrox terecht. Ik kwam met Harm in gesprek en ben daarna een keer op bezoek geweest in jullie showroom. Toen was ik er eigenlijk snel uit!”

“Ik heb vanaf het begin ook wel een bewuste keus gemaakt: ik wilde er geen ramen in, ik wilde echt een soort creatieve ‘man cave’ maken, een ‘drum cave’ dus, hahaha! Ik moest er vooral creatief aan de gang kunnen gaan, maar als professioneel drummer geef ik natuurlijk ook les. En ik moest er dingen in kunnen voorbereiden en kunnen oefenen. Maar het ging me dus zeker ook om het maken van de YouTube filmpjes. Dat gaat van instructievideo’s tot performance video’s. Drumeo is hierin de absolute marktleider. Zij hebben spullen waar ik alleen maar van kan dromen. Maar ik kan niet ontkennen dat de inspiratie voor zelfs de kleurstelling van mijn studio komt van hun concept en video’s.

 

De oplossing

Voor Martijn bouwden wij een 40 dB studio in zijn garage. Hiermee kwam voor hem een ultieme droom uit: op ieder moment van de dag kunnen drummen zonder iemand hiermee te storen. De ruimte werd in nauwe samenwerking met Martijn met fraaie kleuren en verlichting ingericht en uitgerust met een akoestisch spanplafond met verlichting en de juiste akoestiekaanpassingen voor een neutraal en strak drumgeluid. En niet te vergeten dus een uitstekende isolatiewaarde! Martijn vertelt: “Ik sprak laatst een van mijn buren en die keek mij raar aan toen ik ze vertelde dat ik drumde in de garage… ‘Maar wij horen je nooit’, waarop ik antwoordde: En dat is dus precies de bedoeling! Hahaha!”.

 

acoustic drumstudio
muziekstudio apparatuur
drummermartijn drumstudio

Het resultaat

“Het is gewoon fantastisch hoe het is geworden! De ruimte is an sich niet heel groot, maar ik kan precies twee drumstellen naast elkaar zetten in een lessituatie. Ik ben heel tevreden over zowel de akoestiek binnen in de ruimte als de isolatie naar buiten toe. Het werkt gewoon heel goed. Het geluid binnen de studio is zo goed dat ik er ook uitstekend opnames kan maken van mijn drumstel. Mijn vriendin zit vaak in de kamer ernaast TV te kijken, dus dan zit zij hemelsbreed 2-3 meter van mijn drumstel af, maar dat gaat prima. Dat is echt fantastisch!”

 

drummermartijn drumcabine
detail drumstudio

Over DrummerMartijn

Martijn Soeterbroek (born 1981) aka DrummerMartijn is professioneel drummer, docent, componist, vlogger en producer. Na zijn afgeronde studies aan Codarts Rotterdam en de HKU, waar hij cum laude afstudeerde, is hij aan de slag gegaan als opname- en uitvoerend artiest, zowel freelance als in een band en staat hij bekend om zijn veelzijdigheid.

Sinds 2009 neemt hij op YouTube video’s op als ‘DrummerMartijn’ (link: https://www.youtube.com/c/DrummerMartijn), waarin hij een breed scala aan drum-gerelateerde onderwerpen behandelt. Martijn is hiermee een van de grootste onafhankelijke Nederlandse drumkanalen. Martijn schrijft drum-methodiek boeken en is een bekende docent aan het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en het Utrechtse conservatorium (HKU).

Bezoek de website van DrummerMartijn: https://www.drummermartijn.nl/