Luisterruimte voor JVCKENWOOD

JVCKENWOOD is gevestigd in Uithoorn. Al jaren demonstreren zij daar hun producten in een eigen luisterruimte/demoruimte. Omdat de ruimte enigszins was verouderd was er een upgrade nodig qua ‘look and feel’ en moest er voldaan worden aan de hoogste akoestische eisen. Omdat er op akoestisch vlak wel heel specifieke eisen werden gesteld, en niet elke akoestiek leverancier daaraan kon voldoen, kwamen ze voor de bouw van deze luisterruimte natuurlijk bij Mutrox terecht.

Project Details

Client JVCKENWOOD

De vraag

JVCKENWOOD was voor de bouw van hun nieuwe demoruimte op zoek naar een studio bouwer. Maar niet zo maar een! Er waren zeer specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling. Tevens moest de ruimte ook geschikt zijn om de state-of- the-art Video Projectors van JVC te kunnen demonstreren. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

JVCKENWOOD is een wereldwijd gevestigde naam in de branche van Automotive, Public Service en Media Service*. De Nederlandse vestiging in Uithoorn was op zoek naar een upgrade van hun demoruimte waarin deze producten op een correcte manier kunnen worden getoond.

Het mag zeker gezegd worden dat de mensen van JVCKENWOOD weten waar zij over praten! Mutrox opereert al wat jaren in de wereld van studio’s, luisterruimtes, thuisbioscopen en andere omgevingen waar geluid een belangrijke rol speelt. Echter hebben wij nog nooit meegemaakt dat wij een akoestisch ontwerp moesten maken op basis van galmtijdwens per terts nauwkeurig aangegeven. Dit overkwam ons tijdens het eerste bezoek van de mensen van JVCKENWOOD aan de showroom van Mutrox. Na een rondje door de showroom, en demonstraties in alle luisterruimtes en thuisbioscoop, kregen wij een schets te zien van de Soundmeister uit Japan die zijn wensen op papier had gezet. Wij hebben met deze, esthetische en akoestische, gegevens een ontwerp gemaakt en deze in een 3D visualisatie gezet. Daarna werden materialen afgestemd en is er gebouwd volgens de gemaakte tekeningen.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de luisterruimte werd in vier weken gerealiseerd. De aangegeven akoestische specificaties zijn door de soundmeister zelf beoordeeld en goedgekeurd middels een speciaal voor hem ingevlogen HiFi set. Om nog wat ruimte voor tuning te houden in het akoestisch ontwerp zijn alle elementen in de ruimte afneembaar en tunebaar. De luisterruimte is akoestisch ingekleed met modules die op maat zijn ontworpen voor JVCKENWOOD Nederland.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen JVCKENWOOD Nederland en Mutrox werkte synergetisch. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende luisterruimte is gerealiseerd. Door het hoge kennisniveau bij JVCKENWOOD op gebied van geluid was het voor de engineers van Mutrox een zeer prettige samenwerking. JVCKENWOOD biedt, met de vernieuwing van deze geoptimaliseerde luisterruimte, op het hoogste niveau demonstratie faciliteiten voor hun producten.

Over JVCKENWOOD Nederland

JVCKENWOOD is een bedrijf dat is ontstaan na een fusie van JVC en Kenwood Corporation in 2008. Het bedrijf produceert consumenten elektronica wereldwijd en heeft een kantoor in Uithoorn in Nederland.

* Automotive is Car Electronics, Public Service staat voor Professional AV Broadcast-,  communicatie-  en  medische apparatuur, en Media Service zijn camcorders, 4K projectoren en hoofdtelefoons.