iam studios

 

iam studios is het creatieve domein van Barnier Geerling. Naast producent van audio producties is hij ook een autoriteit op het gebied van voice-overtechniek. Om al deze werkzaamheden uit te kunnen voeren zijn begin 2009 twee Mutrox M40 demontabele geluidscabines geplaatst.

Enerzijds om de bestaande studio-faciliteit te ontlasten. Anderzijds om cursisten de gelegenheid te geven om in een volledig operationele studio ervaring op te doen. Een belangrijk criterium hierbij was wel om de geluidscabines in de toekomst te kunnen verhuizen en de afmetingen aan te kunnen passen aan toekomstige situaties.

Project Details

Client iam studios

Het resultaat

Naast de functionaliteit is er ook veel aandacht besteed aan de uitstraling. Heel bewust is gekozen voor geluidscabines die niet het standaard “witte box-uiterlijk” hebben. De buitenkant van de geluidscabines is daarom afgewerkt met fraai antraciet HPL en een aluminium omlijsting. De deuren zijn uitgevoerd als massieve paneeldeuren voorzien van een kersen toplaag. De chique vormgeving komt in het interieur terug in de zilvergrijze bekleding en het rustieke laminaat op de vloer.

 

Bijzonderheden

De uitstraling is naar tevredenheid maar het gaat natuurlijk om de sonische specificaties. De M40-panelen waarmee de muziekstudio gebouwd is, hebben een geluidsisolatiewaarde van meer dan 42 dB. De akoestiek in de ruimtes is sterk verbeterd door de gestoffeerde akoestisch transparante cassettes. Voor de luchtbehandeling zijn in beide ruimtes Sonair-systemen geplaatst. Deze zijn aan de buitenzijde voorzien van coulissendemping zodat de dempingswaardes ook daar gegarandeerd zijn. Beide ruimtes zijn bovendien voorzien van een eigen stille airco die – vanwege de monumentale aard van het pand – werken zonder buitenunits.

Maatwerk

In beide geluidscabines werd een door Mutrox ontworpen maatwerk studiomeubel geplaatst. Het studiomeubel is uitgevoerd met een zwart MDF blad voorzien van een kersenfinish die ook terugkomt in de deuren. Het aluminium onderstel is in hoogte verstelbaar. Voor de 19”-inbouwapparatuur is een rack ontwikkeld in dezelfde stijl als het studiomeubel.

De apparatuur in het 19” rack is vanaf de bovenzijde te bedienen. De engineer krijgt hierdoor het gevoel in een cockpit te zitten, met alle vitale bediening binnen handbereik. Inmiddels zijn de nieuwe muziekstudio’s volop in gebruik voor zowel productie- als trainingsdoeleinden, naar volle tevredenheid van Barnier.