Studio akoestiek Edit Suite Guerrilla Games Sony

Nederlands grootse game developer, Sony Guerrilla Games, was op zoek naar ruimteakoestiek voor hun Dialog Edit suite. Na een akoestiekmeting hebben de ingenieurs van Mutrox een plan bedacht om de ruimte goed te laten klinken.

Project Details

Client Guerrilla Games

De vraag

Guerrilla Games van Sony had problemen met de ruimteakoestiek in hun Dialog Edit ruimte. Een ruimte die getuned kan worden en daardoor beter werkwaar wordt was de wens.

 

De oplossing

Mutrox bedacht een akoestisch systeem dat eenvoudig aan te brengen is. Voor het bepalen van de galmtijd is eerst een meting uitgevoerd. Bij die meting werd al snel duidelijk dat er een aanzienlijke hoeveelheid absorptiemateriaal gemonteerd moest worden om de galmtijd in de ruimte naar beneden te krijgen.

Met het aanleveren van kant en klare modules en getunde resonatoren werd de ruimte aangepakt. Door deze aanpak is er een goed geluidsbeeld ontstaan en is het goed toeven in de Dialog edit suite van Guerrilla Games.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De galmtijd in de ruimte is flink gezakt en reflecties van het plafond zijn sterk verminderd. Hierdoor is het geluidsbeeld in deze Dialog Edit suite sterk verbeterd en dat is een enorme meerwaarde voor het werken in deze ruimte.

 

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Guerrilla Games en Mutrox werkte synergetisch. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier een aangename ruimteakoestiek is gerealiseerd. Guerrilla Games is erg blij met de verwezenlijking van deze creatieve ruimte.

Over Sony Guerrilla Games

Sony Guerrilla Games is Nederlands grootste game developer. Op hun inspirerende locatie in ‘The Bank’ aan het Rembrandtplein in Amsterdam hebben zij professionele sounddesign studio’s. Voor de bouw van hun vier nieuwe 7.1 studio’s, een Foley ruimte en een 7.1 Home Theatre haalden zij Mutrox al in 2010 huis. Daarna is het contact goed gebleven en zo werd ook nu ook weer hun Dialog Edit suite aangepakt.