Demontabele geluidscabine voor Blindenzorg Brussel

Blindenzorg Licht en Liefde uit Brussel was op zoek naar een demontabele, stille geluidscabine. Via het Nederlandse Dedicon kwamen zij bij Mutrox en de StudioCube 50 uit.

 

Project Details

Client Blindenzorg Brussel

 

De vraag

Blindenzorg Licht en Liefde uit Brussel zocht een goed klinkende Vocalbooth met een hoge geluidsisolatiewaarde. Er waren specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling en de studio moest demontabel zijn.

 

De oplossing

De Mutrox StudioCube 50 geluidscabine voldeed volledig aan hun eisen en werd met enige specifieke maatwerk aanpassingen voor rolstoeltoegankelijkheid bij in Brussel opgebouwd. Door in de StudioCube 50 geluidscabine een aanvullend, ontkoppeld wandsysteem met hoge massa te monteren is een zeer hoge isolatiewaarde behaald van maar liefst 50 dB. Natuurlijk zijn in de StudioCube 50 geluidscabine de deuren en ramen dubbel uitgevoerd. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd of opgenomen. De ruimte is verder ingericht met resonatoren en een akoestisch absorberend wand- en plafondsysteem. Hierdoor is het voor iedereen goed toeven in een StudioCube 50 geluidscabine. Ook kan de galmtijd desgewenst worden aangepast.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de ruimte is in een 1 week gerealiseerd waarbij een geluidsisolatiewaarde van 50 dB gerealiseerd is. Hierdoor kan in de  nieuwe en bestaande studio’s gewerkt worden zonder overspraak. Daarbij zijn de StudioCubes van Mutrox standaard akoestisch ingekleed met modules die zijn ontworpen voor het doel van de ruimte. Voor Blindenzorg Licht en Liefde is ook een specifieke rolstoeltoegang ontworpen waardoor de studio nog beter aansluit bij hun persoonlijke wensen.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Blindenzorg Licht en Liefde en Mutrox werkte heel goed. Beide partijen werken naar het hoogste niveau en het kon niet anders dan dat hier zeer indrukwekkende StudioCube 50 geluidscabine is gerealiseerd.

Over Blindenzorg Licht en Liefde

Blindenzorg Licht en Liefde biedt op zeer hoog niveau opname faciliteiten voor het inspreken van luisterboeken, tijdschriften en nieuwsbladen voor mensen met een leeshandicap. Vanaf drie locaties in België bieden zij deze opname faciliteiten.