Firma Helle Willemstein

Martijn Helle en Arno Willemstein zijn met hun nieuwe bedrijf ‘Firma Helle Willemstein’ in Amsterdam neergestreken. Dit bedrijf, met al zeer indrukwekkende referenties op hun naam, zocht drie studio’s om in te werken. Omdat zij deze geluidsdichte ruimtes met maatwerk akoestiek op korte termijn nodig hadden kwamen zij al snel bij Mutrox terecht.

Project Details

Client Firma Helle Willemstein

De vraag

Firma Helle Willemstein was op zoek naar geluidsisolatie en akoestiek. Een studio waarin zij konden knallen tijdens hun werk, zonder dat anderen daar last van zouden hebben. Mutrox heeft drie ruimtes aangeboden in twee verschillende isolatiewaardes. De ruimte akoestiek moest geschikt zijn voor regie- en mixagewerk en er natuurlijk ook heel cool uitzien!

 

De oplossing

Er werd om drie ruimtes gevraagd waarbij ook goed naar uitstraling en budget gekeken moest worden. Het ging hier om een cinema/mixageruimte, een opname/foleyruimte en een regieruimte.

Mutrox heeft voor de studiobouw van de ruimtes eerst gekeken naar de beste room ratio’s die aansluiten bij de doelstelling. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een indrukwekkende weergave uit het JBL speakersysteem.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan indrukwekkend te noemen. Door de ruimte de juiste ratio’s toe te kennen werd het totale geluidbeeld stabieler. Het buig-slappe wand en plafondsysteem zorgen niet alleen voor een goede laag weergave maar maken het in de studio ook veel stiller! Hierdoor zijn zelfs de kleinste definities in de film hoorbaar en is de overspraak naar de aangrenzende ruimtes geminimaliseerd.

Door de maatwerk akoestiek, in de vorm van absorbers, diffusers en resonatoren, in combinatie met sfeervolle verlichting, is een inspirerende ruimte ontstaan waarin de film beleving bijna realiteit wordt.

 

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Arno, Martijn en Mutrox was heel plezierig. Doordat beide bedrijven zeer nauw samenwerkten zijn hier in zeer korte tijd een indrukwekkende home cinema, studio, opnameruimte en regiekamer gerealiseerd.

Over Firma Helle Willemstein

Firma Helle Willemstein is een bedrijf dat is gespecialiseerd in audiomixage onder beeld. Door o.a. te hebben gewerkt aan films als  ‘New kids Turbo’, ‘New kids Nitro’, ‘Zwartboek’ en ‘Bros before Hos’ heeft dit jonge bedrijf al een indrukwekkende lijst referenties op hun naam staan. Door eigen professionele productieruimtes aan te schaffen, op een inspirerende locatie, zetten zij een grote stap voorwaarts met hun jonge bedrijf.