Ferry Corsten

 

Als producer en een van ’s werelds bekendste dj’s zocht hij een werkruimte die volledig aansloot bij zijn wensen en behoeften. Een professionele muziekstudio waar nog meer hits hun weg zullen vinden. Het werkdomein van Ferry Corsten is dan ook een ‘state of the art’, demontabele, custom ontworpen, S.M.R.T studio geworden.

Samen met Ferry hebben wij alle wensen en details voor de studio besproken. In het studio bouw ontwerp zijn deze wensen terug te vinden in de akoestiek, het lichtplan, de ergonomie en de kleurstellingen. Deze gedetailleerde tekeningen zorgden ervoor dat bijvoorbeeld de voor de akoestiek op maat getunde bass traps, paneel absorbers en diffusers met de grootste precisie computergestuurd konden worden gefreesd en gezaagd.

Project Details

Client Ferry Corsten
Date of completion 2010

Galmtijden

Door de specifieke vormgeving en de mathematische manier van akoestiche benadering in de studio zijn wij tot een uitzonderlijk resultaat gekomen. De galmtijden in de studio zijn van 200 Hz tot 16 KHz rond de 0,2 sec (+/- 0,05 sec). Onder de 200 Hz tot 45 Hz zijn de waardes (gemiddeld) iets hoger; 0,35 sec. Deze waardes zijn zelfs nog te beïnvloeden door een ingenieus systeem dat wij hebben toegepast in de Helmholz resonators. De studio kan daarmee naar persoonlijke smaak van Ferry akoestisch nog worden na-getuned.

Inrichting

Het studiomeubel dat Mutrox heeft ontworpen is gemaakt van eiken Dosse edelfineer in blanke lak uitgevoerd en heeft een aantal handige features. Zo liggen de hardware synths netjes aangesloten in lades zodat deze stofvrij opgeborgen zijn. De fronten van deze volledig uittrekbare lades, kunnen worden omgeklapt op het moment dat Ferry gaat spelen. Alle lades en fronten zijn uiteraard met een soft close systeem uitgevoerd. De achterkanten van de kasten zijn demontabel zodat bekabeling op een later tijdstip gemakkelijk kan worden bijgelegd.

De twee keer tien HE 19 inch inbouwkasten zijn in zwart gespoten eiken Dosse edelfineer uitgevoerd en onder een hoek van 20 graden in het blad geplaatst. Rechts in het meubel is ruimte gemaakt voor meer hardware en een keyboard. Door middel van een riser is het beeldscherm op de juiste hoogte voor Ferry afgesteld. De oranje kleur van de latten van de Helmholz resonatoren komt weer terug in het studiomeubel zodat er een synergetisch geheel met de studio ontstaat.

Korte bouwtijd ter plaatse

Niet onbelangrijk om te noemen is de bouwtijd ter plaatse. Door ons nieuwe bouwsysteem van de S.M.R.T studio – dat zich al bewezen heeft bij Discovery Channel – is de bouwtijd ter plaatse slechts acht dagen geweest! Een professionele studio, compleet geleverd met airco, ventilatie, akoestiek, elektra, verlichting en vloerafwerking. Ook het maatwerk studiomeubel is in deze termijn geplaatst zodat de kabel-guy direct aan de slag kon.

We kijken dan ook met Ferry terug op een geslaagd project! En, ondertussen zijn er sinds de bouw dj’s als Armin van Buren bij Ferry geweest en zijn er al diverse hits door hem geproduceerd. Voor Mutrox het bewijs dat een goed vormgegeven ruimte uitnodigt tot creativiteit!