Dj Kriya

Als beginnend dj en producer doe je er alles aan om je doel te bereiken. Een professionele productie studio laten bouwen is echter voor de meeste dj’s in spe ondenkbaar. Dave uit Alkmaar stelde Mutrox de vraag om een low budget production studio te realiseren. Een uitdaging die wij graag aan gaan en natuurlijk gingen wij met Dave praten over studio bouw!

Project Details

Client Dj Kriya

20 m2 studio heeft DJ Kriya (Dave) tot zijn beschikking. Getunde akoestiek en een custom build studiomeubel waar de meeste professionele producers in het land jaloers op zullen zijn. Geïnspireerd na een bezoek met Mutrox bij Guerrilla Games van Sony in Amsterdam heeft Dave door Mutrox een akoestisch ontwerp laten maken voor zijn studio bouw dat in fases gerealiseerd kan worden.

De complete studio bouw voor de 5 x 4 metende studio kwam boven het beoogde budget van Dave. Omdat deze studio wel bij zijn ambities past heeft Mutrox een systeem ontwikkeld waardoor dit ontwerp in fases is uit te voeren. De maatwerk akoestiek die nu al in de studio aanwezig is kan op een later tijdstip worden weggehaald. De studio kan dan een akoestisch isolerende upgrade krijgen waardoor de isolatiewaarde van 35 naar meer dan 45 dBA stijgt. Niet zo bijzonder denkt u nu, was het niet dat na het plaatsen van een complete extra binnenschil deze zelfde akoestische elementen weer in de ruimte terug kunnen worden geplaatst zonder dat deze vermaakt moeten worden.

 

Een ingenieus montage systeem, waarbij de akoestische panelen gedeeltelijk achter de bass traps schuiven zorgt ervoor dat alles nog naadloos past. Bijkomend voordeel is dat Dave niet opnieuw hoeft te wennen aan een nieuwe akoestiek maar dat hij na de upgrade gewoon door kan werken in een vertrouwde omgeving met de akoestische response die hij voor de metamorfose al gewend was!

Mutrox is blij deze sympathieke dj te hebben mogen helpen met zijn nieuwe werkruimte waar dj’s binnenkort ook workshops kunnen volgen. Nieuwsgierig naar de bouwmethodes of naar de workshops? Stuur een mail naar Mutrox voor meer informatie.