Extra studio’s voor Dedicon Rijswijk

Dedicon Rijwijk was op zoek naar aanvullende demontabele, stille opnameruimtes. In de zoektocht naar passende ruimtes is voor een vervolg serie StudioCube’s 40 van Mutrox gekozen.

Project Details

Client Dedicon

De vraag

Voor Dedicon heeft Mutrox eerder al een serie StudioCubes geleverd. Met een aantal specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling ging Dedicon op zoek naar een vervolgserie goed klinkende studio’s met een hoge geluidsisolatiewaarde.

 

De oplossing

De demontabele Mutrox StudioCube 40 voldeed volledig aan de eisen van Dedicon en werd met enige specifieke maatwerk aanpassingen bij hen opgebouwd. Door in de StudioCube M40 een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd. Hierdoor kwam de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd of opgenomen. Aanvullend zijn de ruimtes ingericht met resonatoren en een akoestisch absorberend wand- en plafondsysteem. Dit maakt dat het voor iedereen goed toeven is in een StudioCube 40. Ook kan de galmtijd desgewenst worden aangepast.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de ruimtes werd in een paar weken gerealiseerd. Daarnaast hebben de ruimtes elk een geluidsisolatiewaarde van 40 dB waardoor er in de afzonderlijke studioruimtes gewerkt kan worden. Standaard zijn de StudioCubes 40 akoestisch ingekleed met modules die zijn ontworpen voor het doel van de ruimte. Voor Dedicon is een specifiek plafond en ventilatiesysteem ontworpen dat nog beter aansluit bij hun wensen.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Dedicon en Mutrox werkte weer heel goed. Doordat er gestreefd werd naar het hoogste niveau kon het niet anders dan dat ook hier zeer indrukwekkende StudioCube 40 opnamestudio’s zijn gerealiseerd.

Over Dedicon

Dedicon biedt op zeer hoog niveau opname faciliteiten voor het inspreken van luisterboeken, tijdschriften en nieuwsbladen voor mensen met een leeshandicap. Met in totaal twintig Mutrox StudioCube’s 40 in Rijswijk en Grave heeft Dedicon een enorme capaciteit voor het opnamewerk.