Dedicon kiest weer voor Mutrox

Dedicon Grave was op zoek naar aanvullende demontabele, stille opnameruimtes. In de zoektocht naar passende ruimtes werd bij Mutrox opnieuw een vervolg serie StudioCube’s 40 aangeschaft.

Project Details

Client Dedicon

De vraag

Na de aanschaf van een eerste reeks StudioCubes was Dedicon op zoek naar een vervolgserie goed klinkende studio’s met een hoge geluidsisolatiewaarde voor hun faciliteiten in Grave. Er waren specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling.

 

De oplossing

De Mutrox StudioCube 40 voldeed volledig aan de eisen en werd met enige specifieke maatwerk aanpassingen bij Dedicon opgebouwd. Door in de StudioCube 40 een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd. Hierdoor kwam de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd of opgenomen. Met resonatoren en een akoestisch absorberend wand- en plafondsysteem zijn deze ruimtes ingericht. Hierdoor is het voor iedereen goed toeven in een StudioCube 40 en kan de galmtijd desgewenst worden aangepast.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de vier ruimtes in Grave werd in een paar weken gerealiseerd. Alle studio’s hebben een geluidsisolatiewaarde van 40 dB waardoor er in de afzonderlijke studioruimtes gewerkt kan worden. De StudioCubes zijn standaard akoestisch ingekleed met modules die zijn ontworpen voor het doel van de ruimte. Voor Dedicon is een specifiek plafond- en ventilatiesysteem ontworpen dat nog beter aansluit bij hun wensen.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Dedicon en Mutrox werkte weer heel goed. Doordat er gestreefd werd naar het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier zeer indrukwekkende StudioCube 40 opnamestudio’s zijn gerealiseerd.

Over Dedicon

Dedicon biedt op zeer hoog niveau opnamefaciliteiten voor het inspreken van luisterboeken, tijdschriften en nieuwsbladen voor mensen met een leeshandicap. Met in totaal twintig Mutrox StudioCube’s 40 in Rijswijk en Grave heeft Dedicon een enorme capaciteit voor het opnamewerk.