Conservatorium ArtEZ Arnhem studiobouw regieruimte en liveroom

Conservatorium ArtEZ te Arnhem was op zoek naar een nieuwe regieruimte en liveroom. Omdat bij Conservatorium ArtEZ op het hoogste niveau les wordt gegeven kwamen zij in hun zoektocht naar stille en goed klinkende ruimtes bij Mutrox terecht.

Project Details

Client Conservatorium ArtEZ

De vraag

Conservatorium ArtEZ Arnhem was op zoek naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende studio’s. Een ruimte waarin zij konden lesgeven aan gedreven leerlingen, zonder dat anderen daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek, Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Mutrox heeft voor de studiobouw van de studio’s eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor controlrooms en liverooms. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met resonatoren en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimteakoestiek in de liveroom flexibel ingericht. Hierdoor is het voor leerlingen goed toeven in de ruimte.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De twee studio’s werden in de vakantiesluiting gerealiseerd. Door de zeer hoge isolatiewaarde kan er in de afzonderlijke ruimtes lesgegeven worden zonder dat men last heeft van de andere ruimte. Beide ruimtes zijn akoestisch ingekleed met modules die geschikt zijn voor controlrooms en liverooms.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen ArtEZ en Mutrox werkte synergetisch. Doordat er gemikt werd op het hoogste niveau kon het niet anders dan dat hier zeer indrukwekkende lesruimtes zijn gerealiseerd. Conservatorium ArtEZ voldoet met deze nieuwe studio’s aan de hoogste standaard in lesgeven aan getalenteerde muzikanten.

Over conservatorium ArtEZ

Conservatorium ArtEZ geeft opleidingen op het allerhoogste niveau. Voor de opleiding de opleidingen voldoen zij, met hun nieuwe Mutrox maatwerk studio’s, aan de hoogste maatstaf en bieden zij op een professionele manier een platform voor jonge getalenteerde muzikanten.