Beter Beeld & Geluid Hilversum Luisterruimte

Beter Beeld en Geluid (BB&G), AV-specialisten met vestigingen in Zevenbergen en Hilversum vroeg ons hun luisterruimtes akoestisch te verbeteren in Hilversum. Deze dealer van Mutrox akoestische producten wilden met name de galmtijd in het totale frequentiespectrum meer lineair en lager hebben.

Project Details

Client Beter Beeld & Geluid Hilversum

De vraag

Ons werd gevraagd om de weergave van de zeer exclusieve speakers, in de vestiging Hilversum ,eerlijker te laten klinken. Omdat de ruimte, in dit klassieke pand, qua looks intact moest blijven moesten wij hier voorzichtig mee omgaan. Beter Beeld & Geluid zocht naar de indrukwekkende maar stabiele weergave die nodig is voor een ultieme hifi-beleving!

 

De oplossing

Mutrox heeft voor de verbetering van de ruimte eerst gekeken naar de huidige galmtijd en frequentie response. Voor een correcte hifi-weergave hanteren wij aan de hand van het volume van de ruimte een daarbij behorende galmtijd die lineair moet zijn. Daarnaast moeten reflecties tot onder de marge verminderd worden om een ongekleurd geluidsbeeld te verkrijgen.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan indrukwekkend te noemen. Door plafond absorbers, met een holte daarboven, te monteren worden hoge en midden frequenties meer geabsorbeerd. Ook nemen deze plafond panelen de eerste reflecties weg van het plafond en wordt vertroebeling en verkleuring van het geluidsbeeld weggenomen. Door resonerende kasten te monteren, waarvan het volume in verhouding staat tot die van de ruimte, worden staande golven en laagfrequent geluid geabsorbeerd en is er balans in de galmtijd. Het resultaat; een meer lineaire galmtijd zonder verkleuring door kamfiltering. Door dit alles is er een gecontroleerde omgeving gecreëerd waarin het prettig luisteren is en de hoge kwaliteit van de diverse speakermerken echt tot hun recht komt.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Beter Beeld & Geluid en Mutrox werkte synergetisch. Doordat beide bedrijven op het hoogste niveau werken kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende hifi-luisterruimtes zijn gerealiseerd. Dit resulteerde in een vervolgproject, namelijk de akoestische verbetering van de andere luisterruimtes in de vestiging in Zevenbergen.

Over Beter Beeld en Geluid

Beter Beeld en Geluid is een hifi- en AV-specialist met vestigingen in Zevenbergen en Hilversum. Bjorn en Garmt werken op het hoogste niveau met beeld en geluid en werken, als dealer van Mutrox Akoestiek, nauw samen met Mutrox. Door de kennis van beide bedrijven optimaal te benutten worden er projecten gerealiseerd met het hoogste kwaliteitsniveau.