AudioRalley Sounddesign

AudioRally Sounddesign heeft Mutrox gevraagd voor de studio bouw en akoestisch ontwerp van haar nieuwe studioruimte. Directrice Aline Bruijns vertelt zelf hoe haar nieuwe studio bevalt.

Project Details

Client AudioRalley Sounddesign

AudioRally Sounddesign, bedrijf van Aline Bruijns, bestaat sinds 2009 en begint steeds meer naam te maken binnen de audio postproductie van diverse media. Ze werkt als sound designer, stem regisseur en wordt tevens ingezet voor complete audio post productie van films, animaties, games en andere media. Onder andere films als ‘Zwart Water’(2010), ‘Vrij Spel’ (2010), ‘Life is an Art’(2009), ‘I wish I could share the happiness of being alone with someone else’ (2008), games van bedrijf ‘Mijn naam is Haas’ en animaties van o.a. Douwe Dijkstra en 33 1/3 huurden de audio expertise van AudioRally Sounddesign al in.

“Toen ik een paar maanden geleden de knoop door hakte om mijn nieuwe sounddesign studio professioneel te laten aanpakken en via het zoeken op internet bij Mutrox kwam was gelijk mijn interesse gewekt,” aldus Aline Bruijns. “Een bedrijf dat niet alleen met je meedenkt over een zo goed mogelijke en prettige werkplek, maar dat ook de juiste mensen heeft om die werkplek te realiseren! Ik nam contact op en werd door Erik en Ronald uitgenodigd voor een gesprek tijdens de bouw van de Guerilla Games studio’s in Amsterdam. Dat was ontzettend indrukwekkend om te zien maar tegelijkertijd vroeg ik mij af of een ‘klein’ project met een kleiner budget ook wel mogelijk was. Dit bleek ondanks, natuurlijk wat aanpassingen, geen enkel probleem. We hebben de ruimte in overleg zo aangepast dat eventuele uitbreidingen in de toekomst nog mogelijk zijn. De ruimte bleek wel een uitdaging, want de zolder die gebruikt zou worden op drie verdiepingen hoog, met zeer scherpe hoeken en het moeten bouwen van een tussenwand, was niet de meest standaard ruimte om aan te pakken. Maar de mannen van Mutrox hebben dit zeer vakkundig aangepakt. De vloer is verhoogd er is een complete geïsoleerde tussenmuur gemaakt. Er is een geluid isolerend dakraam geplaatst, er zijn akoestische panelen die aan de muur hangen in de kleur van AudioRally Sounddesign en last but not least panelen aan het plafond met LED verlichting en een waanzinnige functionele maar ook mooie diffuser. Het resultaat is absoluut mooier dan ik had durven dromen. De ruimte is heel erg prettig om in te werken, je hoort wat je doet en hebt meer controle over het eindresultaat en wanneer je op niveau moet luisteren, stort het huis tenminste niet in. Ook durf ik hier zo klanten in te ontvangen. Ondanks dat het een studio aan huis is doet het absoluut niet onder voor een andere audio studio. Ik ben niet alleen zeer te spreken over het eindresultaat van de studio maar ook over de werkhouding, vakmanschap en ontzettende vriendelijke mensen van Mutrox. Als ik in de toekomst zou kunnen uitbreiden dan weet ik Mutrox zeker weer te vinden.”

Met deze lovende woorden van Aline sluiten wij weer een mooi en enorm gezellig project af. Aline heeft het Mutrox bouwteam gastvrij ontvangen en verzorgd tijdens de bouw van de studio waarvoor de mannen zeer dankbaar zijn. Nu alweer een jaar verder hebben wij nog steeds contact met Aline en zien wij mooie projecten van haar uit haar werkruimte komen.

Het resultaat

Bijzonderheden