Thuisbioscoop Audio TV Centrum Eindhoven

Audio TV Centrum Eindhoven, AV-specialist, vroeg ons een opslagruimte in te richten tot thuisbioscoop. Deze dealer van Mutrox akoestische producten kreeg de primeur om het nieuwste CineBlox systeem te plaatsen.

Project Details

Client Audio TV Centrum Eindhoven

De vraag

De vraag van Wilbert en Roel was om een heuse thuisbioscoop beleving te creëren in een opslagruimte. Omdat Mutrox net met de ontwikkeling bezig was van het CineBlox systeem zagen beide partijen een mogelijkheid om dit systeem hier te integreren.

 

De oplossing

Een thuisbioscoop is voor iedere filmliefhebber een gewild speeltje. Echter omdat de bouw van een thuisbioscoop nogal wat bouwtijd en kosten met zich meebrengt wordt deze wens vaak al snel opzij gezet. Met de komst van het CineBlox systeem hoeft dat niet. Door prefab modules te gebruiken is het mogelijk om al snel een eigen thuisbioscoop te realiseren voor relatief weinig kosten en in een zeer korte bouwtijd!

Audio TV Centrum Eindhoven heeft als eerste in Nederland een volledig maatwerk CineBlox systeem met ingebouwde speakers en subwoofers van Bowers & Wilkins.

 

Het resultaat

Het resultaat is meer dan indrukwekkend te noemen. Doordat de ruimte vrij is van reflecties is er een zeer stabiel en gecontroleerd geluidsbeeld. Hierdoor zijn zelfs de kleinste definities in de film hoorbaar en is de overspraak naar de aangrenzende luisterruimtes geminimaliseerd.

Door de maatwerk CineBlox, in de vorm van absorbers en diffusers, in combinatie met sfeervolle verlichting is er een inspirerende ruimte ontstaan waarin de film beleving bijna realiteit wordt.

 

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Audio TV Centrum Eindhoven en Mutrox werkte synergetisch. Doordat beide bedrijven op het hoogste niveau werken kon het niet anders dan dat hier een zeer indrukwekkende thuisbioscoop is gerealiseerd. Dit resulteerde in een opvolgproject, de akoestische verbetering van de andere luisterruimtes!

Over Audio TV Centrum Eindhoven

Audio TV Centrum Eindhoven is een hifi- en AV-specialist. Roel en Wilbert werken op het hoogste niveau met beeld en geluid. Zij werken, als dealer van Mutrox Akoestiek, nauw samen met Mutrox. Door de kennis van beide bedrijven optimaal te benutten worden projecten gerealiseerd met het hoogste kwaliteitsniveau.