Akoestische aanpassingen kantine Guerrilla games

Game developer Guerrilla Games van Sony, al jaren trouwe klant van Mutrox, is in 2010 verhuisd naar Amsterdam. Mutrox heeft destijds de bouw van de studio’s voor haar rekening genomen. Na nog wat andere opdrachten op gebied van akoestiek kwam Guerrilla Games nu met een probleem in de kantine.

Project Details

Client Guerrilla games

De vraag

Guerrilla Games van Sony uit Amsterdam was op zoek naar passende akoestiek in hun kantine. Omdat er ondertussen meer dan 300 mensen werken bij deze puur Nederlandse game developer, is het tijdens het eten nogal rumoerig in de van beton opgetrokken kantine. Door de industriële uitstraling moest er wel een passend ontwerp worden gemaakt die deze uitstraling niet in de weg zou staan. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.

 

De oplossing

Guerrilla Games van Sony was al gevestigd in Amsterdam. Na hun verhuizing in 2010 naar The Bank op de Heerengracht zijn zij sterk gegroeid. Mutrox bouwde destijds drie studio’s, een Foley ruimte annex vocalbooth en een heuse thuisbioscoop waar men de games kan testen en/of kan demonstreren. Nu, 5 jaar later, heeft Mutrox ook nog een edit suite ingericht en werden we ook gevraagd iets aan het rumoer in de kantine te doen.

Mutrox heeft eerst in de ruimte een aantal metingen gedaan. Een geluidsdruk meting gaf aan hoe groot het akoestische probleem was en in welk frequentie gebied er het meeste geluid werd geproduceerd. Daarna is er een galmtijdmeting uitgevoerd. Door het volume van de ruimte uit te rekenen en deze met de gemeten galmtijd te koppelen aan de doelstelling, zagen wij dat de algehele galmtijd te hoog was. Hierna is er uitgerekend hoeveel akoestische absorptie er moest worden toegevoegd en in welke bandbreedte om een goed resultaat te halen.

De oplossing werd gevonden in hoogwaardig Mutrox Absorptieschuim dat in een relatief dunne uitvoering al een zeer breed bereik heeft. Door 150 m2 van dit akoestisch schuim ‘slim’ te monteren in een onopvallende kleur is er niets aan de ruimte veranderd maar klinkt deze nu ongelofelijk rustig!

Het resultaat

Het resultaat is erg geslaagd. De totale montage van de akoestiek werd in drie dagen gerealiseerd waarbij de werknemers van Guerrilla Games er tijdens de lunch geen last van hadden. Door de akoestische elementen voor Guerrilla op maat te maken kon er een mooi gelijkmatig patroon worden gerealiseerd.

Bijzonderheden

De samenwerking tussen Mutrox en Guerrilla Games werkt altijd heel prettig. Doordat er steeds gemikt wordt op het hoogste niveau kan het niet anders dan dat hier weer een indrukwekkend resultaat is gerealiseerd. Een goede akoestische omgeving is nodig voor rust maar zorgt ook voor verminderde ziekteverzuim en daardoor bedrijfskosten. Guerrilla Games snapt dit en doet er iets aan. Hiermee is dit creatieve bedrijf koploper op het gebied van akoestiek in een kantooromgeving.

Over Sony Guerrilla Games te Amsterdam

Guerrilla Games is game developer van het eerste uur. Na een overname door Sony maken zij nu exclusief spelen voor Sony en het Playstation platform. In 2010 verhuisde Guerrilla Games naar een andere locatie op de Heerengracht. In ‘The Bank’ waar op 3.000 m2 vloeroppervlak nu gewerkt wordt. Op deze nieuwe locatie, en met deze nieuwe 7.1 productiestudio’s en cinema, is Guerrilla Games klaar voor de toekomst.