Aanvullende maatwerk drumcabine en verhuizing Drumschool Logblock

Drumschool Logblock in Amstelveen is na de bouw van zijn eerste Mutrox drumcabine flink gegroeid. Dit resulteerde in de verhuizing van zijn Mutrox drumcabine naar een nieuw pand. Op deze nieuwe locatie is er ook ruimte voor een aanvullende drumcabine. Natuurlijk kwam Jaap hiervoor weer bij Mutrox terecht.

Project Details

Client Drumschool Logblock

De vraag

Jaap Koning van drumschool Logblock wilde zijn drumcabine verhuizen naar de nieuwe locatie van zijn muziekcentrum. Ook een aanvullende drumcabine stond op het verlanglijstje. Jaap wilde een ruimte waarin hij kan lesgeven aan gedreven leerlingen zonder dat de buren daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd. 

De oplossing

Voordat de studiobouw kon beginnen is de studio op de oude locatie gedemonteerd. Deze was destijds opgebouwd uit demontabele materialen. Ook is er een nieuwe studio voor hem ontworpen die op de nieuwe locatie is opgebouwd. Mutrox heeft voor de bouw van de ruimte eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor drumruimtes. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met bass traps, absorbers en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimte akoestisch ingericht. Hierdoor is het voor Jaap en zijn leerlingen goed toeven in de ruimte.

Het resultaat

Het resultaat is meer dan geslaagd. De ruimtes werden in de vakantiesluiting gerealiseerd en hebben een zeer hoge geluidsisolatiewaarde. Er kan zonder problemen in de ruimte geoefend worden, zonder dat de buren daar last van hebben. De ruimte is akoestisch ingekleed met modules die geschikt zijn voor drumcabines.

Bijzonderheden

De samenwerking op dit project tussen Jaap en Mutrox werkte goed. Door dagelijks met elkaar te spreken bleef Jaap op de hoogte van de voortgang en was de verhuizing van de studio binnen drie weken gerealiseerd. Drumschool Logblock voldoet met deze nieuwe drumstudio’s aan de hoogste standaard in lesgeven aan getalenteerde muzikanten.

Over Drumschool Logblock

Jaap Koning is eigenaar van Drumschool Logblock. Met zijn nieuwe Mutrox maatwerk studio voldoet hij aan de hoogste maatstaf en biedt hij op een professionele manier een platform voor jonge getalenteerde muzikanten.