Nieuw Studiobouw systeem met traditionele bouwmaterialen

door | jul 21, 2015 | Nieuws

Iedereen begrijpt dat voor optimale geluidsisolatie bij studio bouw massa nodig is. Of nog beter, een massa-veer-massa-systeem. Maar toevoegen van massa in een wand kent ook grenzen. Ieder materiaal heeft een ‘eigenfrequentie’. Deze eigenfrequentie betekent dat de wand op die frequentie (of meerdere frequenties) in beweging komt en geluid gaat doorgeven. Zo kan het blijven toevoegen van massa in een wandelement zelfs de maximale geluidsisolatiewaarde in een constructie juist verminderen.

Een ander nadeel van massa is prijs. Materialen met veel massa zijn erg kostbaar. Budget technisch kan dit soms een probleem zijn. Dus Mutrox zou Mutrox niet zijn om ook voor het bouwen met goedkopere ‘gewone materialen’ een geluidsisolatie constructie te ontwikkelen die betaalbaar is maar ook fenomenaal isoleert.

Door het zorgvuldig berekenen van verschillende variabelen, in combinatie met het gebruik van flexibiliteit in materialen en een ingenieuze opbouw van luchtcellen en absorptie tussen de wanddelen in de constructie, is het Mutrox gelukt! Met het gebruik van alleen gewone materialen zijn wij er in geslaagd om een isolatiewaarde te genereren die met een conventionele bouwwijze een dikte van meer dan een halve meter in beslag zou nemen. Winst in effectieve oppervlakte besparing, demping en dus ook winst in bouwtijd en kostbare manuren.

Als de gebruikte materialen op een conventionele studiobouwwijze zouden worden gebruikt is een geluidsisolatiewaarde van 35 dBA het maximaal haalbare. Nu is met het door Mutrox ontwikkelde studiobouw systeem een dempingswaarde van 58 dBA gehaald in een wanddikte van nog geen 15 cm! Mutrox heeft met deze manier van studiobouw een zeer sterke troef in handen voor de engineer/muzikant die met een kleiner budget toch een hoogwaardig dempende studio wil bouwen.

Wilt u weten hoe interessant de prijzen zijn van deze maatwerk studiobouw? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan. We kunnen al verklappen dat de prijzen voor de basis constructie concurreren met de meeste leveranciers van demontabele geluidscabines En zeg nu zelf, als u de keuze heeft tussen een prefab cabine of een maatwerk studio…

De studiocabines van The Loads in Breda zijn het voorbeeld van een muziekstudio die op deze manier is gebouwd! Kijk hier voor het resultaat of maak hier een afspraak om in die studio’s een indrukwekkende demonstratie te krijgen en zelf te ervaren hoe een echt hoge isolatiewaarde is.