Nieuw pand voor Mutrox met showroom en webwinkel

door | aug 1, 2015 | Nieuws

Het zal de trouwe lezers van onze nieuwsitems niet zijn ontgaan dat de ´Mutrox manier van werken´ geresulteerd heeft in een indrukwekkende lijst met referenties. Tevreden klanten waar wij, ook na de oplevering van het project, welkome gasten zijn om bij te kletsen of van wie wij een vervolgopdracht krijgen. Wij zien deze lijst bijna dagelijks groeien met nieuwe aanvragen van enthousiaste mensen. Dit was een van de redenen om onze oude werkplek te verruilen voor een nieuw pand.

Door een explosieve groei van het team en om de stroom van innovatieve ideeën die Erik Pleijsier en Ronald Bout dagelijks aan het uitwerken zijn te kunnen realiseren, was het nodig om deze stap te maken. Het nieuwe pand heeft veel te bieden, denk aan:

  • Studiobouw; vakmanschap binnen handbereik in de eigen werkplaats.
  • Demoruimtes; om in de praktijk het effect van een studio en cinema te ervaren.
  • Webshop en showroom; met ons aanbod van akoestische materialen voor de ‘doe-het-zelver’.
  • Een galmkamer; om akoestische elementen te kunnen testen.
  • Cube familie in de showroom.
  • Akoestische elementen voor de Mutrox business unit.
  • Ruimte voor demonstraties en lezingen voor bijvoorbeeld HiFi Acoustics.

Onderstaand vindt u meer informatie over deze nieuwe mogelijkheden in een nieuw pand.

Studiobouw

Door onze specialistische branche is het niet altijd mogelijk om de studiobouw uit te besteden. Natuurlijk worden alle studio’s bij Mutrox ‘in de computer´ ontworpen, maar voor het assembleren van de onderdelen is toch wel wat ‘akoestische vakkennis’ vereist. Deze vakkennis heeft een willekeurige aannemer of interieurbouwer niet. In de nieuwe Mutrox werkplaats monteren intern opgeleide vakmensen maatwerk diffusers en bass traps met de precisie die nodig is bij dit soort werkzaamheden. Wanneer nodig, kunnen de tekenaars direct overleggen met de bouwers. Zo is er een minutieuze controle op de in huis gefabriceerde producten. Een groot bijkomend voordeel van deze interne werkplaats is dat klanten die een custom made prefab studio laten bouwen, tijdens de bouw hun studio al kunnen zien vormen.

Studio’s en Cinema

Wanneer wij met een serieuze klant in gesprek zijn regelen wij altijd een ‘studiotour’. Bij een aantal vergelijkbare studio’s laten we zien en horen op welk niveau er gebouwd wordt bij Mutrox. Dit is een prettige manier om elkaar beter te leren kennen en een gevoel te krijgen bij de verwachtingen van de nieuwe klant. Wel een tijdrovende klus omdat wij studio’s door het hele land bouwen en omdat we rekening moeten houden met de planning van de eerdere opdrachtgevers.

Daarom willen wij het makkelijker maken voor nieuwe klanten om een studio van ons te bekijken. De komende maanden wordt er in onze showroom gewerkt aan een aantal studio’s en een cinema/thuis bioscoop. Zo kunnen klanten gemakkelijk eens binnenlopen en in alle rust proeven van isolatie en akoestiek. Zelfs wanneer een klant, op afspraak, eigen apparatuur zou willen meenemen als referentie is dat dan ook geen enkel probleem!

Webwinkel met showroom in nieuw pand

Een ander idee dat we in een nieuw pand gaan realiseren is een webwinkel met showroom. Hier zal alles te koop zijn op het gebied van geluidsisolatie, ontdreuning, ontkoppeling en akoestiek. Wij zijn er achter gekomen dat de vraag naar ´doe-het-zelf-pakketten’ op het gebied van isoleren of beheersen van geluid groot is. Daarom gaan wij er de komende maanden aan werken om een ‘powered by Mutrox’ webwinkel te realiseren.

De webshop krijgt een compleet assortiment van hoogwaardige materialen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Hiermee kan een handige klusser met een bescheiden beurs heel goed uit de voeten kan. Mutrox ondersteunt in kennis en advies waardoor de juiste materialen zullen worden aangekocht.

Uniek in Nederland is dat de webshop ook een echte winkel met showroom zal krijgen. Deze winkel zal niet alleen de bekende merken akoestiek en isolatiematerialen op voorraad houden, maar zal ook een eigen team hebben dat de artikelen voor de klant kan monteren. Bestelde artikelen worden thuisbezorgd of kunnen hier worden afgehaald.

Kijk dus uit naar de aankondiging wanneer deze webshop online gaat!

Galmkamer

De controle van maatwerk akoestische elementen is in het nieuwe pand een belangrijk voordeel in vergelijking tot de oude situatie. Door de akoestische elementen voor het plaatsen te testen weten wij wat deze elementen exact doen. Maar daar houdt het voor ons nog niet op! Het is ook mogelijk om bestaande akoestische elementen op de proef te stellen. Hierdoor krijgen wij inzicht in absorptiecoëfficiënten van standaard akoestische panelen van de bekende aanbieders die in de eerder genoemde webwinkel verkocht gaan worden. Zo zal er dus ook bij deze ‘lowbudget’ akoestiek een ‘Mutrox approval’ kunnen worden afgegeven. De klant weet dus dat het product ook zal doen waarvoor hij het gekocht heeft.