Unieke combinatie in Europa voor home audio en home cinema’s

Mutrox heeft specialist in home audio en home cinema’s – Beter Beeld & Geluid – overgenomen. Beter Beeld & Geluid is een toonaangevende speler op het gebied van home audio en home cinema’s. Door deze acquisitie haalt Mutrox meer dan 15 jaar specialistische kennis in huis.

Vanaf 1 januari 2020 trekt het team van Beter Beeld & Geluid in bij Mutrox in Numansdorp. De twee bedrijven vinden elkaar vooral in hun absolute passie voor muziek en film. Erik Pleijsier van Mutrox: “Beter Beeld & Geluid was in eerste plaats een dealer van Mutrox. Ze verkochten onze oplossingen en we realiseerden samen al vele home cinema’s. Dit ging zo vanzelfsprekend dat deze stap eigenlijk een logisch vervolg van onze samenwerking was. We hebben niet alleen dezelfde passie, maar stellen ook dezelfde hoge eisen aan de kwaliteit van het geluid en de akoestiek voor home audio en home cinema’s.”

“Ik sluit me daar volledig bij aan,” voegt Bjorn Mateijsen van Beter Beeld & Geluid toe. “Wij willen ook graag een volgende stap zetten. Bij Mutrox kunnen we dit in de praktijk brengen. Omdat we al lang samenwerken weten we wat we aan elkaar hebben. We hebben dezelfde gedrevenheid. Ieder op zich heeft zijn eigen specialiteit, kennis en ervaring, daarin gaan we elkaar versterken. Dit alles om uiteraard nog betere home audio en home cinema’s te leveren voor de ware film- en muziekliefhebber die de hoogste kwaliteit eist.”

Uniek in Europa

De markt voor home audio en home cinema’s is een specialistische nichemarkt. Mutrox wordt door veel muziek- en filmliefhebbers al gevonden zowel binnen alsook buiten de Benelux. Naast projecten in een woon- of werkomgeving zijn er wereldwijd ook steeds meer luxe jachten met een home cinema van Mutrox aan boord. Pleijsier: “Wat Mutrox levert is al uniek. Met nog meer kennis op het gebied van audio, video en akoestiek, kunnen we onze projecten naar een nog hoger niveau tillen en onze positie in de markt versterken.”

ISF- en HAA-certificering

De komst van Beter Beeld & Geluid maakt het bijvoorbeeld mogelijk om te werken volgens de ISF (Imaging Science Foundation) en HAA (Home Acoustics Aliance) certificeringen. Door de bijbehorende kennis voor het perfect afstellen van beeld en geluid, zal het eindresultaat alle verwachtingen ruimschoots overtreffen.

Productontwikkeling

Mutrox is akoestisch partner van Bowers & Wilkins en ontwikkelt voor hen concepten en integratieoplossingen. Ook op dit gebied verwachten we een nieuwe impuls dankzij de overname van Beter Beeld & Geluid. De eerste resultaten zullen begin 2020 al zichtbaar zijn.