Mutrox CineChair beleeft wereldpremière op ISE

door | sep 9, 2015 | Nieuws

Filmliefhebbers en muziekliefhebbers konden tijdens de Integrated Systems Europe (ISE)-vakbeurs voor het eerst plaatsnemen op de Mutrox CineChair. Deze comfortabele bioscoopstoel van Mutrox draagt door zijn materiaal en vormgeving bij aan de akoestiek in uw ruimte. Hij fungeert als breedband absorptiemodule én als reflectievrij element in een (home) cinema of luisterruimte. Lekker zitten klonk nog nooit zo goed!

Mutrox is continu bezig met de ontwikkeling van akoestische elementen die een perfecte filmbeleving en geluidsbeleving mogelijk maken. Na vele akoestische calculaties en het testen van diverse materialen hebben we de CineChair ontwikkeld. Door het hoge absorptiecoëfficiënt van 0,6 en de breedbandige materialen in de stoel werkt de CineChair mee aan perfect geluid in uw ruimte.

Mutrox CineChair als uniek akoestisch element

Dankzij meerdere lagen akoestisch materiaal in de stoel is de effectieve absorptiefrequentie al vanaf 400 Hz. Hiermee is de CineChair niet alleen een breedband absorptiemodule, maar ook een reflectievrij element. De reflecties van de surround speakers worden door de schuine rug van de stoel naar de vloer weerkaatst. Zo ervaren mensen áchter de stoel het geluid ook optimaal.

Mooi, comfortabel én milieuvriendelijk

Vanzelfsprekend moet een stoel in de eerste plaats comfortabel zitten. De ergonomische vormgeving van de Mutrox CineChair garandeert zitcomfort. Bovendien is de CineChair door het moderne en strakke design een ware eyecatcher. De bioscoopstoel is in diverse kleuren en kleurencombinaties leverbaar. De stoel is in ieder geval altijd ‘groen’, want de bekleding bestaat uit 100% gerecycled vilt uit petflessen. Dit milieuvriendelijke materiaal is slijtvast en maakt de stoel dan ook geschikt voor intensief gebruik.

Wereldpremière van de Mutrox CineChair

De Mutrox CineChair beleefde zijn officiële wereldpremière op de tiende editie van de ISE, van 29 tot en met 31 januari in de Amsterdam RAI. Er waren meer dan 44.000 bezoekers op dé internationale beurs voor de professionele audio-visuele-industrie en elektronische systeemintegratie-industrie. Een flinke beproeving dus voor de CineChair, maar wel eentje die door de vele positieve reacties zeker geslaagd is.