Ontdek de kunst van perfect geluid met de Mutrox AcousticArt Panels

door | sep 15, 2015 | Nieuws

Een prachtig schilderij dat uw muziek nóg beter laat klinken; Mutrox maakt het mogelijk met de innovatieve AcousticArt Panels. Deze unieke panelen zijn voorzien van een akoestisch transparant doek, waarop met een speciale inkt iedere willekeurige print gedrukt kan worden. Zo voegt u niet alleen een fraaie eyecatcher toe aan uw interieur, maar geniet u ook van veel beter geluid. De Mutrox AcousticArt Panels zijn te gebruiken als reflectie-absorber, als module voor galmtijdbeheersing en als cover voor inwall-speakers.

Niemand wordt echt vrolijk van een zichtbare wirwar van snoeren in huis. In interieurs wordt dan ook veel aandacht besteed aan het verbergen van bijvoorbeeld bedrading en luidsprekers. Vandaag de dag lukt dat vaak vrij aardig, bijvoorbeeld met domotica, inbouwverlichting en inwall-speakers. Toch blijven er nog altijd elementen die niet – of niet volledig – opgenomen kunnen worden in uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan de afdekkappen van de inbouwspeakers, die nog altijd te zien zijn.

Uw interieur klonk nog nooit zo goed met de Mutrox AcousticArt Panels

Met onze kennis en ervaring op het gebied van akoestiek en geluidsisolatie hebben we bij Mutrox een bijzonder product ontwikkeld dat perfect aansluit op uw interieur, zonder daarbij enige concessies te doen aan geluidskwaliteit. Sterker nog, het AcousticArt Panel is zó transparant dat hij minder verstoring van geluid geeft dan de originele frontkappen van uw inbouwspeakers! De kunst zit ‘em in het speciaal door ons ontwikkelde doek dat uniek is in z’n soort en een absoluut minimale reductie op het geluid van de speakers geeft.

Geef uw creativiteit de ruimte

Wat het uiterlijk van de Mutrox AcousticArt Panels betreft, kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Alles is mogelijk; van een pop-art schilderij tot een persoonlijke tekening en van een filmposter tot uw favoriete vakantiefoto. De panelen zijn in diverse maten leverbaar en worden altijd custom voor u gedrukt. Eenmaal gereed, kunt u uw persoonlijke AcousticArt Panels eenvoudig voor uw inbouwspeakers monteren.

Een perfecte breedband-absorber

Bij Mutrox weten we als geen ander dat het goed laten klinken van een strak interieur een uitdaging is. De vaak dure HiFi-set klinkt niet optimaal als de galmtijd in de ruimte te hoog is. Kamfiltering en reflecties voeren de boventoon in de ruimte, wat ten koste gaat van de kwaliteit van de set. Om in een ruimte de galmtijd – en daarmee de weergave van uw speakers – te verbeteren, kunnen de AcousticArt Panels ook ingezet worden als breedband-absorbers. Afgevuld met ecologisch absorptiemateriaal zorgt een paneel voor een vermindering in galmtijd met een absorptiewaarde van maar liefst α = 0,9!

Voor een uniek kunstwerk in uw huiskamer hoeft u echt niet naar veilinghuis Christie’s. U heeft namelijk al een persoonlijk AcousticArt Panel vanaf € 180,- per m2, inclusief btw. En wij garanderen u dat dit schilderij veel beter klinkt dan een originele Roy Lichtenstein. De gemiddelde levertijd van een custom Acoustic Art Panel is twee weken. Daarna kunt u uw kunst niet alleen zien, maar ook nog eens goed horen!