Een thuisbioscoop in een handomdraai met Mutrox Custom CineBlox!

door | sep 1, 2015 | Nieuws

Een privé-bioscoop. Welke filmliefhebber droomt er niet van? Een mooie ruimte met perfecte akoestiek, krachtige speakers, een dikke subwoofer en natuurlijk een beamer met projectiescherm. Het omtoveren van de garage of oude kinderkamer in een filmzaal brengt echter nogal wat rompslomp met zich mee. Om nog maar te zwijgen van de kosten die er normaliter mee gemoeid zijn. Bij Mutrox laten we de droom van een thuisbioscoop nu uitkomen met onze Custom CineBlox; revolutionaire prefab modules waarmee iedereen thuis eenvoudig een bioscoop kan creëren.

Met Mutrox Custom CineBlox is iedere slaapkamer, garage of zolder in een handomdraai te veranderen in een privé-bioscoop. Uw bioscoop ziet er niet alleen prachtig uit, maar doet ook op het gebied van akoestiek niet onder voor de multiplex bij u in de buurt. Zakt de moed u al in de schoenen bij de gedachte om drie maanden lang in de rommel te zitten voor de permanente metamorfose van de oude kinderkamer? Dan zijn de Mutrox Custom Cinebox de ideale oplossing voor u. Voor u het weet bent u met uw vrienden of familie aan het genieten van een film op uw eigen witte doek – zonder druk pratende tieners of opgelichte smartphones in de buurt!

Praktisch, mooi én milieuvriendelijk

De CineBlox worden op de door u ingemeten kamerafmetingen computergestuurd vervaardigd uit gerecycled plaatmateriaal. Vervolgens worden de modules afgevuld met ecologisch vlaswol en bekleed met een akoestisch transparante stof van gerecycled petflessenvilt. Op deze manier ontziet u niet alleen het milieu, maar geniet u ook van de warme uitstraling van ruwe, natuurlijke materialen. De CineBlox kunnen in diverse tinten en afwerkingen worden geleverd én zijn bij een verhuizing gewoon mee te nemen. U hoeft dus geen aannemer in te huren om de ruimte weer in z’n oude staat te krijgen.

Ontketen de kracht van uw speakers

Speakers komen geweldig tot hun recht in een ruimte met Mutrox Custom CineBlox. De modules zijn zo ontworpen dat vrijstaande luidsprekers er gemakkelijk voor kunnen worden geplaatst, waarbij de bekabeling onzichtbaar achter de Blox doorloopt. Bovendien is het mogelijk om een inbouwspeaker te integreren met een optionele module die is afgewerkt met akoestisch transparante stof. Zo worden de speakers volledig uit het zicht gemonteerd, waardoor het surround-effect nóg meer impact krijgt. Wilt u geen ruzie met de buren? Dan kunnen de CineBlox ook uitgerust worden met een geluidsisolerende laag.

Geluid zoals het hoort

Reflecties en kamfiltering zijn dodelijk voor een correcte weergave van gedetailleerd geluid. Met de Mutrox Custom CineBlox wordt dit probleem adequaat aangepakt en zult u met eigen oren ervaren hoe eerlijk uw speakers het signaal afgeven zonder verkleuring en vertroebeling van het geluidsbeeld. Surround-effecten worden precies weergegeven zoals de regisseur of muzikant het bedoeld heeft.

Technische specificaties

De absorptiewaardes van een set Custom CineBlox zijn enorm en hebben een breed bereik. Zo bereiken de wandelementen hun effectieve absorptiebereik van α = 0,9 al bij 1720 Hz en de bass traps van α = 0,8 al bij 90 Hz! Hiermee pakt u kamfiltering (en dus verkleuring en vertroebeling van het geluidsbeeld) effectief aan, waardoor plaatsing en diepte wordt verkregen. Door de bass-trap zal laagfrequent geluid goed worden geabsorbeerd, waardoor dit veel strakker klinkt en minder in de ruimte blijft ‘staan’.

Een betaalbare bioscoop

Met de Mutrox Custom CineBlox is het hebben van een privé-bioscoop niet langer voorbehouden aan de ‘happy few’. Een CineBlox-wandelement is er bijvoorbeeld al vanaf € 500,- inclusief BTW. Een bass-trap element heeft u al vanaf € 755,- inclusief BTW. Een kamer van 3 x 4 meter is met de Custom CineBlox in één zaterdag omgebouwd tot privé-bioscoop voor € 6900,- inclusief BTW. U hoeft alleen nog maar een leuke film uit te kiezen en de popcorn op te warmen!