Vorig jaar konden wij met trots melden dat Mutrox bij ‘mannenzender’ Discovery Channel Europe diverse studio’s gebouwd heeft. Dit jaar was het lanceren van de landelijke ‘vrouwenzender’ TLC voor hen een van de redenen om door Mutrox twee additionele edit ruimtes te laten ontwerpen en bouwen.

Natuurlijk is het als studio bouwer geweldig om voor een van de meest populaire tv-zenders van dit moment te mogen werken. Helemaal fantastisch is het dan wanneer je een vervolgopdracht krijgt van dit wel heel bijzondere team van professionals.

In de studio bouw hebben de twee edit ruimtes in de scheidingswand een groot raam van Sonic Glass gekregen waardoor de studioruimtes niet worden afgezonderd maar meer betrokken worden bij de rest van werkvloer. Dit Sonic Glass dat door Mutrox met een partner is ontwikkeld zorgt ervoor dat de stilte in de ruimte gegarandeerd kan worden. Hierdoor blijft het gevoel van ‘samenwerken’ ook voor de editors nog aanwezig. Door bij het interieur ontwerp rekening te houden met de uitstraling van de eerder gebouwde studio’s is een naadloos aansluitend totaalplaatje gerealiseerd.

Het akoestisch ontkoppelings S.M.R.T studio bouw systeem dat zich eerder al bij prestigieuze projecten als DJ Ferry Corsten en Game ontwikkelaar Guerrilla Games van Sony heeft bewezen, is ook nu weer met succes toegepast. Resultaat, een hoge geluidsisolatie tussen de twee edit ruimtes waardoor het mogelijk is om in twee studioruimtes tegelijkertijd te werken zonder last van elkaar hebben.

Ook aan de akoestische afwerking is weer gedacht. Absorptie panelen en bass trapping zorgen ervoor dat galmtijden laag en in evenwicht zijn. Deze akoestische aanpak zorgt ervoor dat er met editing een goed geluidsbeeld en plaatsing van het geluid is.

Beide studiomeubels van zwart HPL en afgewerkt met RVS kantenband zijn ook door Mutrox getekend en vervaardigd. Alles naar wens en op aangeven van het Discovery Team uitgewerkt en binnen enkele dagen vervaardigd door Mutrox. Zo vlot en gemakkelijk kan het gaan in een prettige samenwerking. Mutrox feliciteert Discovery NETWORKS met de lancering van de nieuwe vrouwenzender ‘TLC’ en wenst hen veel werkplezier toe in de nieuwe edit ruimtes.

Aanvullende studiobouw en studiomeubels Discovery Channel

door | aug 5, 2015 | Nieuws