Nieuw studiocomplex TU Delft, NewMedia Centre

Nieuw studiocomplex TU Delft, NewMedia Centre

Nieuw studiocomplex TU Delft, NewMedia Centre De Technische Universiteit Delft was al klant van Mutrox. Eerder was er al een Mutrox StudioCube 40 aangeschaft. Ook nu kwamen de heren van het NewMedia Centre voor hun nieuwe studiocomplex bij Mutrox terecht. Project Details Client TU Delft De vraag Het NewMedia Centre van TU Delft was op zoek naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende maatwerk studio’s. Een liveroom waarin zij met veel mensen beeld en geluid konden opnemen zonder dat de andere studio’s daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.   De oplossing Het NewMedia Centre van de TU Delft ging verhuizen naar een ander pand op het grote TU-complex. In het gebouw van ‘Industrieel ontwerp’ werd een nieuwe ruimte gereserveerd waar een grote liveroom, een regieruimte, een machinekamer en een editsuite gerealiseerd moesten worden. Daarbij moest ook de eerder aangeschafte StudioCube 40 geluidscabine worden verplaatst en een volledige akoestische buitenschil om de nieuwe ruimtes heen worden gezet. Mutrox heeft voor de studiobouw van de ruimtes eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor controlrooms en liverooms. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de studio wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is...
Thuisstudio voor bestaande klant in Hilversum

Thuisstudio voor bestaande klant in Hilversum

Thuisstudio voor bestaande klant in Hilversum Een gerenommeerde productiestudio  is al jaren trouwe klant van Mutrox. De eigenaar  kwam voor de nieuwe studio in zijn woning daarom wederom bij Mutrox terecht. Project Details Client – De vraag De klant was op zoek naar hoge geluidsisolatie, een goed klinkende ruimte waarin muziek kan worden geproduceerd en een filmscherm kan worden beoordeeld. Dit alles zonder dat anderen in huis hier last van hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek en uitstraling. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.   De oplossing Mutrox heeft voor de studiobouw van de ruimte eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor controlrooms en thuisbioscoop. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Er is in de ruimte met luxe materialen gewerkt om reflecties en opbouw van staande golven weg te nemen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met buisresonatoren achter het eikenhout en een akoestisch absorberend wand- en plafondsysteem werd de ruimteakoestiek in deze ruimte ingericht. Ook is er een gedeelte van de ruimte ingericht als referentiecinema. In dit cinema gedeelte is de ruimte akoestiek iets anders ingericht zodat dit beter aansluit bij filmische wensen. Het resultaat Het resultaat is meer dan geslaagd. De totale bouw van de ruimte werd vlot gerealiseerd. Niet alleen op akoestisch, maar ook op esthetisch vlak is deze ruimte ongeëvenaard in studioland. Door de luxe materialen te gebruiken en de resonerende buizen hierachter te...
Privé studio in Haarlem

Privé studio in Haarlem

Privé studio in Haarlem Willem was op zoek naar een nieuwe studioruimte om in te musiceren. Omdat zijn muziekruimte qua design en akoestiek moest aansluiten op het design van de rest van zijn appartement kwam hij in zijn zoektocht naar een stille en goed klinkende ruimte bij Mutrox terecht. Project Details Client Willem De vraag Willem was op zoek naar hoge geluidsisolatie en een goed klinkende ruimtes om in te musiceren. Een ruimte waarin hij zijn creativiteit kwijt kan zonder dat de buren daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek en design. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.   De oplossing Voordat de studiobouw kon beginnen is er eerst een grondige intake geweest waarin het belangrijk was de ‘look and feel’ van de studio aan te laten sluiten op het hoogwaardige design van de rest van het appartement. Mutrox heeft voor de studiobouw van de ruimte eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor oefenruimtes. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met bass traps, absorbers en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimte akoestisch ingericht....
Dynamo Eindhoven maatwerk oefenruimtes

Dynamo Eindhoven maatwerk oefenruimtes

Dynamo Eindhoven maatwerk oefenruimtes Dynamo Eindhoven was op zoek naar nieuwe oefenruimtes. Omdat de nieuwe ruimtes met een hoge isolatiewaarde moesten worden uitgevoerd kwamen zij in hun zoektocht naar stille en goed klinkende ruimtes bij Mutrox terecht. Project Details Client Dynamo Eindhoven De vraag Dynamo Eindhoven, podium voor jong talent, was op zoek naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende ruimtes. Ruimtes waarin gedreven muzikanten konden oefenen zonder dat anderen daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua looks voor de ruimte akoestiek. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.   De oplossing Mutrox heeft voor de studiobouw van de ruimtes eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor liverooms. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met diffusers en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimteakoestiek in de liveroom flexibel ingericht. Hierdoor is het voor muzikanten goed toeven in de ruimte. Het resultaat Het resultaat is meer dan geslaagd. De vier ruimtes werden in drie weken gerealiseerd en hebben een zeer hoge isolatiewaarde van 50 dB. Er kan in de afzonderlijke ruimtes geoefend worden zonder dat men last heeft van...
Muziekgieterij Maastricht oefenruimtes

Muziekgieterij Maastricht oefenruimtes

Muziekgieterij Maastricht oefenruimtes De Muziekgieterij in Maastricht was op zoek naar nieuwe oefenruimtes. Omdat de nieuwe studio’s demontabel moesten worden uitgevoerd kwamen zij in hun zoektocht naar stille en goed klinkende ruimtes bij Mutrox terecht. Project Details Client Muziekgieterij Maastricht De vraag De Muziekgieterij in Maastricht was op zoek naar hoge geluidsisolatie en goed klinkende studio’s. Studio’s waarin gedreven muzikanten konden oefenen zonder dat anderen daar last van zouden hebben. Ook waren er specifieke wensen qua ruimte akoestiek. Mutrox heeft dit opgevolgd en gerealiseerd.   De oplossing Mutrox heeft voor de studiobouw van de studio’s eerst gekeken naar de beste room ratio’s voor liverooms. Het toekennen van de juiste room ratio’s is nodig om opbouwfrequenties niet samen te laten vallen. Dit maakt het akoestisch correct maken van de ruimte makkelijker dan wanneer daar geen rekening mee wordt gehouden. Door een zware, buig-slappe wandconstructie te kiezen krijgen we controle over de energie die in de ruimte wordt geproduceerd. Door een nieuw wandsysteem met hoge massa te gebruiken werd de resonantiefrequentie in wanden en plafond verlaagd waardoor de uitdovingsfrequentie onder het gehoorbereik kwam te liggen. Het resultaat is een hoge geluidsisolatiewaarde en een correcte beleving in de ruimte wanneer daar wordt gemusiceerd. Met diffusers en een akoestisch absorberend plafond werd de ruimteakoestiek in de liveroom flexibel ingericht. Hierdoor is het voor muzikanten goed toeven in de ruimte. Het resultaat Het resultaat is meer dan geslaagd. De drie ruimtes werden in twee weken gerealiseerd. De ruimtes hebben een zeer hoge isolatiewaarde van 40 dB waardoor er in de afzonderlijke ruimtes geoefend kan worden zonder dat men last heeft van de andere ruimte. De ruimtes...