Mutrox CineChair beleeft wereldpremière op ISE

door | sep 9, 2015 | Nieuws

Film- en muziekliefhebbers konden tijdens de Integrated Systems Europe (ISE)-vakbeurs voor het eerst plaatsnemen op de Mutrox CineChair: een zeer comfortabele bioscoopstoel die door z’n materiaal en vormgeving wezenlijk bijdraagt aan de akoestiek van een home cinema. De CineChair, bedacht en ontwikkeld door Mutrox Soundproof Solutions, fungeert als breedband absorptiemodule én als reflectievrij element in een (home) cinema of luisterruimte. Lekker zitten klonk nog nooit zo goed!

Als onderdeel van onze continue zoektocht naar perfectie in film- en geluidsbeleving, zag de akoestische bioscoopstoel het levenslicht. Na vele akoestische calculaties en het testen van diverse materialen, hebben we uiteindelijk de CineChair ontwikkeld. Door het hoge absorptiecoëfficiënt van 0,6 en het breedbandige karakter van de materialen in de stoel, werkt de CineChair mee aan de akoestiek in uw ruimte.

Uniek akoestisch element

Dankzij de unieke opbouw van meerdere lagen akoestisch materiaal in de stoel, is de effectieve absorptiefrequentie al vanaf 400 Hz. Hiermee is de CineChair niet alleen een breedband absorptiemodule voor uw ruimte, maar ook een uniek reflectievrij element in uw (home) cinema of luisterruimte. De reflecties van de surround speakers worden door de schuingeplaatste rug naar de vloer gereflecteerd, zodat ook de mensen áchter de stoel een ongekleurd geluidsbeeld kunnen ervaren.

Mooi, comfortabel én milieuvriendelijk

Vanzelfsprekend moet een stoel in de eerste plaats comfortabel zitten. De ergonomische vormgeving van de Mutrox CineChair garandeert zitcomfort in elke ruimte. Bovendien maakt het moderne en strakke design een ware eyecatcher van de CineChair. De bioscoopstoel is in diverse kleurcombinaties leverbaar, maar is in ieder geval altijd ‘groen’. De bekleding bestaat namelijk uit 100% gerecycled petflessenvilt, toegepast in twee kleuren per stoel. Dit milieuvriendelijke, slijtvaste materiaal maakt de stoel geschikt voor intensief gebruik.

Wereldpremière

De Mutrox CineChair beleefde zijn officiële wereldpremière op de tiende editie van de ISE, van 29 t/m 31 januari in de Amsterdam RAI. Er waren meer dan 44.000 bezoekers op dé internationale beurs voor de professionele AV- en elektronische systeemintegratie-industrie. Een flinke beproeving dus voor de CineChair, maar wel eentje die geslaagd is als we uitgaan van de vele positieve reacties.