Haal alles uit de kast met de veelzijdige high-end MutroxMediaWall

door | sep 21, 2015 | Nieuws

Mutrox Acoustics presenteerde op de ISE 2014 in samenwerking met Bowers & Wilkins een unieke modulaire high-end multimediakast: de MutroxMediaWall. Ontworpen met oog voor zowel esthetiek als sublieme audioprestaties, biedt de kast ruimte aan alle apparatuur die u nodig heeft om een serieuze filmbeleving te ervaren of een goede conference meeting te kunnen organiseren, zoals luidsprekers, subwoofers en een televisie.

De MutroxMediaWall is volledig afgestemd op de hoogwaardige custom producten van de vermaarde Britse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins. Dat betekent dat diverse high-end luidsprekers van Bowers & Wilkins compleet geïntegreerd kunnen worden in de kast, met als resultaat onovertroffen geluid zonder een enkele luidspreker in het zicht. En omdat de MutroxMediaWall modulair van opbouw is, past de kast in iedere ruimte en kan hij gebruikt worden voor de meest uiteenlopende doeleinden.

De nieuwe standaard voor home cinema’s

Mutrox Acoustics heeft alles uit de kast gehaald om met de MutroxMediaWall een nieuwe standaard voor home cinema’s te creëren. De unieke modulaire multimediakast is één van de eerste resultaten van de nieuwe samenwerking tussen BuzziSpace en akoestisch specialist Mutrox, dat sinds kort opereert onder de nieuwe naam Mutrox Acoustics. Met een modern design, diverse akoestische innovaties en plaats voor high-end luidsprekers, levert de MutroxMediaWall compromisloze audioprestaties in een schitterende behuizing.

Met de MutroxMediaWall behoren woonkamers, vergaderzalen en andere kamers met speakers en kabels in het zicht voorgoed tot het verleden. Alle apparatuur, bekabeling en luidsprekers zijn volledig geïntegreerd in de stijlvolle behuizing. Daarbij zijn er absoluut geen compromissen gemaakt ten aanzien van de geluidskwaliteit die de kast levert. Integendeel, de MutroxMediaWall is het resultaat van jarenlange ervaring met geluidsisolatie en akoestiek en zit vól met innovaties die garant staan voor een sublieme luisterervaring.

Kraakvrije geluidsweergave

Om een stabiele en kraakvrije geluidsweergave te garanderen is de MutroxMediaWall volledig verzwaard. De speakers in de kast worden ‘flush mounted’ gemonteerd en kunnen met behulp van een graden indicator nauwkeurig worden gericht op de ideale luisterpositie. Het resultaat: richtbare speakermodules zonder de nadelen van uitdoving door de achterwand. Iets dat bij ‘normale’ boekenplankspeakers wél gebeurt.

Perfecte lage tonen

Een goed home cinema geluidssysteem is uiteraard niet compleet zonder een strakke basweergave. De MutroxMediaWall voorziet daar ruimschoots in met de speciale ISW3 subwoofer-module, die voor een perfecte laagweergave zorgt, zonder dat hiervoor subwoofers in het zicht hoeven te staan. De holtes in de kast functioneren bovendien als bass traps en kunnen akoestisch worden ingericht, zodat ook aan de ruimteakoestiek wordt gedacht. De interne akoestiek zorgt voor een galmtijdverlaging in de ruimte, wat resulteert in een perfecte beheersing van laagfrequent geluid en dus een veel strakkere basweergave.

Akoestische innovaties

Signaalverlies wordt in de MutroxMediaWall geminimaliseerd door het gebruik van akoestisch transparant doek over de drie speakers. Daarnaast is er door het opengewerkte karakter van de kast sprake van uitsluiting van snel repeterende echo’s tussen de kast en de parallelle wand tegenover de kast. Door breedbandige wand- en plafondabsorbers aanvullend te gebruiken, worden ook reflecties in de ruimte weggenomen en ontstaat er een unieke en glasheldere luisterervaring. Hierdoor kan bijvoorbeeld in een conferentiekamer een zeer goede spraakverstaanbaarheid worden gerealiseerd.

Vormgeving

De MutroxMediaWall sluit naadloos aan op de vormgeving van de BuzziBlox-lijn van BuzziSpace. Er is bij het ontwerp gekozen voor een eigentijdse vormgeving met klassieke natuurlijke materialen, zoals eikenhout en wolvilt. Qua functionaliteit is de kast volledig ontworpen naar de maatvoeringen van Bowers & Wilkins-luidsprekers en daarom geschikt voor inbouw van hun gelauwerde CI600, CI700 en CI800-serie. De modulaire opbouw van de kast is gebaseerd op een basisunit die uitgebreid kan worden met losse elementen. Hierdoor is ook maatwerk mogelijk met vaste elementen.

Speciaal voor de home cinema-liefhebber heeft de MutroxMediaWall een matzwarte afwerking rond de tv, wat zorgt voor een diepe contrastwerking en dus een ‘real cinema experience’. Films spatten op deze manier bijna letterlijk van het scherm. De kast heeft overigens ook voldoende opbergruimte voor diverse media, zoals DVD’s en BluRay-discs.

Conferentieruimte

De veelzijdigheid van de MutroxMediaWall maakt de bijzondere kast niet alleen uiterst geschikt voor home cinema-gebruik, maar ook voor bijvoorbeeld conferentieruimtes. Hier is goede spraakverstaanbaarheid immers cruciaal. Zeker bij een conference call waaraan veel mensen deelnemen. De akoestische eigenschappen van de MutroxMediaWall zorgt ervoor dat iedereen elkaar uitermate goed kan verstaan.

De MutroxMediaWall is medio zomer 2014 leverbaar, uiteraard is extra informatie indien gewenst beschikbaar. Een prototype van de kast staat bij ons in de showroom, kom langs en ervaar de MutroxMediaWall nu al met eigen ogen én oren!